Business Hi-Tech

BCE: Europa ar trebui să ignore promisiunile perfide ale monedei digitale propuse de Facebook

BCE: Europa ar trebui să ignore promisiunile perfide ale...

Autor: Adrian Seceleanu

03.09.2019, 00:00 188

Facebook Libra, moneda digitală pe care intenţionează să o lanseze gigantul american, ar putea submina abilitatea Băncii Centrale Europene (BCE) de a defini politica monetară europeană, astfel că europenii ar trebui să ignore „promisiunile perfide” ale reţelei sociale, a declarat Yves Merch, membru în boardul BCE. 

Facebook a anunţat că speră să lanseze Libra anul viitor. „În funcţie de gradul de acceptare al Libra şi de referinţa la euro din coşul de rezerve al monedei, Libra ar putea reduce gradul de control al BCE asupra euro şi ar putea afecta mecanismele de transmisie ale politicii monetare”, a afirmat Mersch. Centralizarea Libra este „extrem de îngrijorătoare”, a adăugat el.

„Libra este programată să fie lansată în 2020 de aceeaşi oameni care au fost nevoiţi să-şi explice acţiunile în faţa parlamentarilor din SUA şi UE în ceea ce priveşte ameninţările pe care reţeaua socială le reprezintă împotriva democraţiei, ameninţări rezultate din modul în care au fost utilizate datele personale ale utilizatorilor reţelei sociale”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO