Business Hi-Tech

Beckers, Cosmote: Avem 90% acoperire 4G în Bucureşti

Nikolai Beckers, directorul executiv al Cosmote şi Romtelecom, la conferinţa AOMR

Nikolai Beckers, directorul executiv al Cosmote şi Romtelecom, la conferinţa AOMR

Autor: Adrian Seceleanu

03.10.2013, 23:58 366

Cosmote, al treilea jucător de pe piaţa locală de comunicaţii mobile, acoperă în proporţie de 90% oraşul Bucureşti cu reţeaua de internet mobil 4G, a declarat Nikolai Beckers, directorul executiv al operatorului în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR).

“Avem o acoperire de 90% pentru reţeaua 4G în Bucureşti. Vom continua extinderea cu zonele urbane”, a declarat Beckers. El a adăugat că operatorul va investi în acest an din creditul de 225 mil. euro de la BERD o sumă de 45 de milioane de euro în dezoltarea reţelelor 4G şi 3G. Pe segmentul de infrastructura fixă, Romtelecom va investi în fibră optică, a adăugat el.

La jumătatea anului, Cosmote anunţase că  a lansat comercial serviciile 4G, în Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi şi în staţiunile turistice Sinaia, Buşteni, Predeal. Operatorul nu a lansat încă serviciile de date 4G şi pe smartphone-uri.

Germanul Nikolai Beckers a preluat conducerea Cosmote şi Romtelecom - companii cu afaceri de peste un miliard de euro pe an - în luna aprilie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO