Business Hi-Tech

Belgienii de la Cegeka, furnizori de soluţii software, şi-au menţinut ritmul de creştere şi au ajuns la 85 milioane de lei în 2016, plus 40%

Marius Joian, director de marketing şi business development în cadrul Cegeka România: „România şi-a aliniat procesul de rebranding alături de celelalte 6 ţări din grup, începând cu data de 3 mai 2017”

Marius Joian, director de marketing şi business development în cadrul Cegeka România: „România şi-a aliniat procesul de rebranding alături de celelalte 6 ţări din grup, începând cu data de 3 mai 2017”

Autor: Ioana Nita

15.05.2017, 00:08 888

Companiile locale reprezintă o mică parte (22%) din portofoliul de clienţi al Cegeka România, restul fiind jucători străini.

Furnizorul belgian de soluţii software şi de infrastructură IT Cegeka a înregistrat anul trecut pe plan local o cifră de afaceri netă de peste 85 milioane lei (19 milioane de euro), cu 39,7% mai mare decât în 2015, avansul fiind susţinut atât de câş­tigarea unor proiecte noi, cât şi de ex­tinderea colaborării cu clienţi existenţi pen­tru servicii noi introduse în portofoliu.

În 2015, Cegeka România, cu birouri în Bu­­cureşti şi Iaşi,  a raportat afaceri de aproa­pe 61 milioane lei (circa 14 mil. euro), plus 37% comparativ cu anul pre­ce­dent.

„Creşterea s-a datorat atât extinderii portofoliului de servicii prestate pentru clienţii existenţi, cât şi noilor proiecte demarate în cursul anului trecut. Cegeka îşi păstrează ritmul de creştere organic la fel ca în 2015, cu un portofoliu variat de clienţi din industrii precum medical, bancar sau retail“, a declarat pentru ZF Marius Joian, director de marketing şi business development în cadrul Cegeka România.

Activitatea companiei se împarte între divizia de dezvoltare software şi cea destinată soluţiilor de infrastructură IT, ambele contribuind aproape în mod egal la generarea cifrei de afaceri de anul trecut - 44%, respectiv 54%. Diferenţa de 2% provine din livrarea serviciilor de „agile coaching“ şi „agile transformation“ intro­duse în portofoliul Cegeka România din 2015.

„Serviciile de «agile coaching» şi «agile transformation» au generat venituri de 1,3 mi­lioane lei anul trecut“, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO