Business Hi-Tech

Benefito Mobile, primul operator virtual de telefonie mobilă (MVNO) din România, vrea să atragă 150.000 euro de pe SeedBlink.com pentru finanţarea unei cartele preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziţia de produse şi servicii

Marian Velicu, cofondator şi preşedinte al Goil Services Romania, compania care deţine Benefito Mobile

Marian Velicu, cofondator şi preşedinte al Goil Services Romania, compania care deţine Benefito Mobile

Autor: Cristina Bellu

21.01.2021, 11:11 984

Start-up-ul Benefito Mobile, primul operator mobil virtual (MVNO) din România, targetează 150.000 de euro pe SeedBlink, cea mai mare platformă de crowdfunding pentru companii tech din Europa de Sud-Est, investiţie care va finanţa lansarea în al doilea trimestru din 2021 a unei cartele preplătite prin care clienţii din România primesc credit pe mobil atunci când achiziţionează produse şi servicii.

În schimbul acestei finanţări, fondatorii Benefito Mobile vor ceda 10.000 de acţiuni, respectiv 5,3% din capital.

Proiectul a mai atras recent o finanţare de 150.000 de euro din partea ROCA X, vehicul de investiţii care caută start-up-uri din tehnologie din România şi străinătate, parte a Impetum Group.

“Listarea pe SeedBlink vine la doar câteva săptămâni după ce am atras o investiţie din partea fondului Roca X, o confirmare a faptului că proiectul nostru este unul viabil, cu potenţial ridicat. Aceste finanţări ne vor susţine în a lansa prima cartelă preplatită de telefonie mobilă din România care va crea convergenţă între domeniul telecomunicaţiilor şi cel al retailului. Este un pas foarte important pentru piaţa locală de telecom, dar şi pentru piaţa de retail care va avea la dispoziţie, în premieră pentru România, un model inovator de atragere şi fidelizare a clienţilor”, spune Marian Velicu, cofondator şi preşedinte al Goil Services Romania, compania care deţine Benefito Mobile.

Proiectul reprezintă o premieră pentru domeniile telecom şi retail din România în contextul în care, pentru a-şi atrage şi fideliza clienţii, majoritatea retailerilor folosesc programe clasice (carduri cu acumulare de puncte ori reduceri la produse cu termen de valabilitate scurt) care sunt în mică măsură utile clienţilor. Prin cartela Benefito Mobile retailerii online şi offline vor putea oferi un beneficiu real, precum reîncărcarea creditului telefonului mobil. Creditul gratuit ajunge să fie o recompensă pentru fidelitatea clientului, astfel, persoanele care cumpără mai des şi mai mult de la retailerii parteneri primesc mai multe beneficii pentru banii cheltuiţi.

Benefito Mobile colaborează cu Bonusway şi Cashback World, platforme internaţionale de cash back care au parteneriate cu sute de retaileri.

Un alt diferenţiator pentru piaţa din România este modul de tarifare, acesta fiind în lei şi nu în euro.

Benefito Mobile este un brand deţinut de Goil Services Romania S.A, o companie înfiinţată în aprilie 2018 care îi are ca acţionari pe Goil Power SRL Italia (acţionar majoritar), Marian Velicu şi Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputaţi specialişti din telecomul românesc, cu experienţă de 40, respectiv 30 de ani în domeniu. Aceştia deţin împreună aproximativ 36% din companie. De altfel, cei doi au lansat împreună în 2012 Veridian - primul operator mobil virtual din România de tip Mobile Virtual Network Enabler / Virtual Network Aggregator.

Operatorii mobili virtuali (MVNO) nu deţin propria reţea de telefonie mobilă, utilizând infrastructura unui operator mobil tradiţional. Benefito Mobile utilizează reţeaua Telekom Romania Mobile Communications, prin intermediul Veridian, care este conectat la reţeaua Telekom Romania Mobile ca Agregator MVNO (MVNA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO