Business Hi-Tech

BenQ tinteste 28 mil. euro anul acesta

13.02.2008, 17:42 20

BenQ Romania, sucursala locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT, isi propune cresterea cu 35% a cifrei de afaceri in 2008, la 28 mil. euro, comparativ cu nivelul de 21 mil. euro inregistrat anul trecut.
Compania mizeaza pe extinderea portofoliului de produse, introducerea de noi tehnologii, precum si pe intarirea canalului de distributie si de retail. "Avem ca tinta in 2008 un volum de vanzari de 28 mil. euro, (...), in conditiile unui procent de crestere a pietei estimat la peste 10%", a declarat Bobby Durbac, directorul de marketing al BenQ Romania.
Anul trecut, compania a inregistrat o crestere de 32% a cifrei de afaceri, la 21 mil. euro. "Rezultatele pozitive ale BenQ in 2007 au venit ca urmare a mentinerii pozitiei de varf in principalele categorii, dar si datorita unei evolutii foarte bune a partenerilor nostri de distributie si din retail", a adaugat Durbac.
Conform unor studii de piata citate de oficialii companiei, BenQ si-a mentinut anul trecut prima pozitie pe segmentul proiectoarelor, cu o cota de 35%, si a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 118% fata de anul 2006.
Pe piata monitoarelor LCD, categoria principala de produse livrate pe piata locala, compania a inregistrat o crestere de 54%, in timp ce vanzarile de laptop-uri din gama Joybook au urcat cu 57%.
"Am realizat in Romania o crestere de doua ori mai mare fata de ritmul de dezvoltare al pietei, adoptand tendintele de la nivel international in principalele segmente de business", a declarat Mike Borze, directorul BenQ pentru Europa Centrala si de Est.
Pentru anul curent, BenQ isi propune consolidarea pozitiei pe segmentul monitoarelor LCD, unde are ca obiectiv o cota de 15% din piata, estimata de catre oficialii companiei la un milion de unitati.
Pe segmentul proiectoarelor video, compania estimeaza o crestere cu 50% a pietei, la 30.000 de unitati, si tinteste o cota de 40%, comparativ cu nivelul de 35% pe care il detine in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO