Fondul de investiţii Early Game Ventures anunţă performanţele start-up-urilor primului său fond – Early Game Fund I. Astfel, companiile în care Early Game Ventures a investit din primul fond au ajuns în 2024 la venituri anuale cumulate de peste 43 de milioane de euro şi un număr total de peste 400 de angajaţi, au transmis reprezentanţii EGV printr-un comunicat. Unele dintre companii şi-au dublat veniturile în 2024 faţă de anul anterior iar majoritatea sunt prezente pe mai multe continente, demonstrând astfel că inovaţia nu are graniţe.
În intervalul 2018-2022, Early Game Ventures a investit în 28 de start-up-uri. Până în prezent a realizat 4 exit-uri, la un randament de 45%.
„Rolul nostru în viaţa acestor companii este de a le sprijini nu doar financiar pentru a-şi atinge potenţialul. Suntem nu doar investitori, dar şi un sound-board pentru ideile lor, consilieri de strategie dacă e nevoie, şi le punem la dispoziţie toată experienţa şi reţeaua noastră de conexiuni astfel încât ei să poată accelera creşterea în scurt timp după investiţia iniţială. Ne bucură să vedem că majoritatea celor în care am investit şi-au urmat visul şi, cu sprijnul echipei noastre, au reuşit să vină pe piaţă cu tehnologii şi produse disruptive, apreciate la nivel global”, a spus Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.
Peste 2 milioane şi jumătate de oameni din întreaga lume folosesc în fiecare zi produsele şi serviciile companiilor în care Early Game Fund I a investit, fie că vorbim despre părinţi care ţin legătura cu profesorii copiilor lor în 2400 de şcoli prin Kinderpedia, turişti care folosesc Questo în peste 500 de oraşe din lume, angajaţi ai peste 200 de mari corporaţii care au acces la informaţii prin Druid sau care folosesc în teleconferinţe MeetGeek în peste 100 de ţări şi 30 de limbi.
De asemenea, Tokinomo are clienţi din domeniul retail şi FMCG pe cinci continente, Milluu gestionează relaţia între proprietari şi chiriaşi pentru proprietăţi în valoare de peste 140 milioane de euro din România şi Polonia, iar Bible Chat este aplicaţia mobilă cu cea mai rapidă creştere în Europa. FameUp a ajuns să gestioneze prin platforma sa peste 400.000 de nano şi micro-influenceri, iar Youni a atras burse pentru elevii români care studiază la universităţi în afara ţării în valoare de peste 50 de milioane de dolari în doar doi ani. Ogre.ai a anunţat în urmă cu puţin timp o nouă investiţie de 3 milioane de euro şi un parteneriat cu gigantul austriac din energie Verbund. OxidOS dezvoltă sistemul de operare pentru unităţi de control electronic care vor face maşinile viitorului de 100 de ori mai sigure decât cele de azi. Brand Minds a înregistrat încă un succes cu ediţia de anul acesta a celui mai important eveniment de business din Europa Centrală, pe care l-a organizat la Sala Palatului. Iar acestea sunt doar câteva dintre performanţele startup-urilor din Early Game Fund I.
În aprilie 2024, Early Game a lansat un nou fond de investiţii în valoare de 60 milioane de euro, Early Game Fund II. Până în acest moment, din noul fond au fost realizate patru investiţii, în start-up-uri cybersecurity, AI şi healthtech, au mai spus reprezentanţii EGV.