Business Hi-Tech

Bilanţ SeedBlink după 2 ani: investitorii înscrişi în platformă au finanţat cu 15 mil. euro 56 de start-up-uri tech

Bilanţ SeedBlink după 2 ani: investitorii înscrişi...

Autor: Ioana Nita

01.02.2022, 17:34 444

Investitorii înscrişi în platforma de equity crowdfundind SeedBlink, lansată în ianuarie 2020, au alocat în total 15 milioane euro pentru finanţarea a 56 de start-up-uri tech listate în platformă în decurs de doi ani. La această sumă se adaugă încă aproape 23 milioane euro, care reprezintă finanţările atrase de cele 56 de companii tech aflate la început de drum prin lead investors. De altfel, existenţa unui lead investor este una dintre condiţiile impuse de SeedBlink pentru listarea unui start-up pe platformă.

Per total, echipa SeedBlink a analizat în doi ani peste 1.500 de start-up-uri, dintre care 60, originare din şapte ţări, şi-au lansat runde de finanţare pe platformă, iar 56 au reuşit să şi încheie campaniile cu succes. Printre cele mai mari runde de finanţare se numără FlowX cu 1,6 milioane euro (rundă de 7,3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane) şi campania proprie SeedBlink cu 1,1 milioane (rundă de 3 milioane). 

Specializată exclusiv pe finanţarea start-up-urilor tech europene, de la stadiul de pre-seed până la seria B, platforma SeedBlink a atras până în prezent 9.000 de investitori din 50 de ţări, din care 15% sunt din străinătate.   

SeedBlink a facilitat deja cinci runde ulterioare în care investitorii şi-au putut exercita drepturile de preempţiune asupra startup-urilor cu rezultate de succes. Primul eveniment de lichiditate cu un MOIC (Multiple on Invested Capital) brut de 4x va fi anunţat public în curând.   

Cu sprijinul unei runde de seria A de 3 milioane de euro încheiată în iulie 2021, SeedBlink a investit resurse în expansiunea europeană, atât în ceea ce priveşte investitorii, cât şi start-up-urile, diversificându-şi oferta, simplificând procesul investiţional, facilitând smart money şi demarând parteneriate active cu actorii ecosistemului şi investitorii instituţionali.   

“Pentru noi aceşti doi ani au fost plini de satisfacţii. În ciuda pandemiei, start-up-urile tehnologice europene au dat dovadă de multă rezistenţă, au inovat pentru a supravieţui şi a prospera. Vreau să le mulţumesc echipei, acţionarilor, antreprenorilor şi investitorilor platformei, care ne motivează zilnic să îi deservim şi să dezvoltăm această comunitate”, a declarat Andrei Dudoiu, managing partner şi cofondator al SeedBlink, companie care numără în prezent 38 de angajaţi.   

Printre priorităţile SeedBlink în 2022 se numără accelerarea expansiunii în Europa cu birouri locale in CEE, autorizarea platformei conform reglementărilor EU privind finanţarea participativă si dezvoltarea unei pieţe secundare pentru investitori.    

“Dezvoltarea noastră europeană va fi ghidată de reglementările UE privind finanţarea participativă. Ne propunem să fim printre primele platforme din UE care vor fi autorizate prin acest regulament. Avem deja sprijinul ASF şi ne dorim să avem cât mai curând o lege locală pentru a ne remarca pozitiv la nivelul UE.”, a adăugat Andrei Dudoiu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO