Business Hi-Tech

Biletele la UNTOLD pot fi cumpărate cu moneda digitală EGLD, creată de sibienii de la Elrond Network: Bogdan Rădulescu, UNTOLD: „Participanţii vor putea interacţiona cu tehnologia blockchain în cadrul festivalului”

Biletele la UNTOLD pot fi cumpărate cu moneda digitală...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.08.2021, 18:45 284

Abonamentele şi biletele pentru participarea în cadrul festivalului UNTOLD de la Cluj, de anul acesta, pot fi achiziţionate folosind moneda digitală EGLD, dezvoltată de compania sibiană Elrond Network, al doilea unicorn românesc care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain, arată un comunicat transmis de reprezentanţii UNTOLD.

,,Tehnologia blockchain are un potenţial enorm de a eficientiza micro-economiile care iau naştere pe perioada evenimentelor adresate nativilor digitali. Anul acesta facem primul pas cu achiziţia biletelor cu EGLD, urmată de lansarea de NFT-uri. Suntem nerăbdători să explorăm şi alte utilizări ale tehnologiei în cadrul ediţiilor următoare, unde astfel de micro-economii ar putea rula în reţeaua Elrond sau unde artişti şi formaţii ar putea lansa NFT-uri live, pe scenă, către fanii lor, care folosesc aplicaţia Maiar” a spus Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

În cadrul festivalului, participanţii care abia descoperă criptomonedele vor putea să înveţe despre tehnologia blockchain, să îşi facă primul portofel digital şi să deţină prima criptomonedă. De asemenea, participanţii UNTOLD vor lua parte la un moment NFT (non-fungible token: element digital unic), ce va avea loc la scena principală.

„Ne strângem din nou, de data aceasta însă într-o lume un pic diferită, unde evenimentele recente ne-au făcut să apreciem mai mult şi experienţele digitale. Suntem entuziasmaţi de colaborarea cu Elrond Network, prin care vom fuziona experienţele live cu cele digitale într-o serie unică de momente şi prin care comunitatea noastră va putea interacţiona cu tehnologia blockchain în cadrul festivalului” a spus Bogdan Rădulescu, Head of Partnerships and New Business, UNTOLD.

Colaborarea dintre cei doi parteneri va fi gestionată tot în baza criptomonedei EGLD, care va fi păstrată ca activă digitală în bilanţul contabil al firmei UNTOLD SRL.

În 2019, când a avut loc ultima ediţie a festivalului înainte de pandemie, UNTOLD a înregistrat un număr de aproximativ 372.000 de participanţi în cele patru zile de festival, din care peste 20% au fost turişti străini.

Anul acesta, festivalul va avea loc în perioada 9 - 12 septembrie şi va putea acomoda între 95.000 şi 100.000 de persoane pe zi, cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2019, a spus recent într-o emisiune a ZF Eduard Chereji, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO