Business Hi-Tech

Bill Gates: Windows XP, cel mai bun sistem de operare cladit de Microsoft vreodata

30.08.2001, 00:00 130



Microsoft Corp a anuntat saptamana aceasta lansarea in fabricatie a Windows(r) XP, versiunea urmatoare si cea mai importanta a sistemului de operare Windows. Procesul de dezvoltare software fiind incheiat, Windows XP este in grafic in ceea ce priveste lansarea sa pe piata, planificata pentru 25 octombrie.

"Enuntat simplu, Windows XP este cel mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a cladit vreodata, apreciaza Bill Gates, presedinte si chief software architect al Microsoft.

Windows XP extinde experienta folosirii individuale a calculatorului, unind PC-urile, alte instrumente si serviciile.

"Windows XP aduce experienta PC pe care si utilizatorii de acasa si cei din afaceri au cautat-o, pentru siguranta si stabilitatea pe care le-au dorit intotdeauna, dar si pentru experientele cu fotografiile digitale, muzica si comunicatii. Acesta este sistemul de operare pe care am dorit intotdeauna sa-l construiesc", explica Jim Allchin, vicepresedinte al grupului pentru Windows la Microsoft.

Windows XP pune in valoare intregul potential al computerului personal si permite utilizatorilor, printre altele, sa stocheze, sa organizeze si sa arate si altora fotografiile lor digitale, sa aiba un loc unic de download, de memorare si de redare a muzicii digitale, sa beneficieze de mesaje vocale si video instantanee in comunicarea, sa faca mai usor conexiunile care sa permita partajarea calculatoarelor si dispozitivelor de acasa sau de la birou.

"La Siemens am asteptat mult timp un sistem de operare asemenea lui Windows XP si, in fine, este aici", a declarat John Minnick, IT Manager la Siemens, unul dintre marii clienti globali ai lui Microsoft. "Putem acum sa ne realizam viziunea noastra globala, "Any4 Vision - Anyone, Anywhere, Anytime, Any Resource" (oricine, oriunde, oricand, cu orice resurse). Fie ca afacerile se desfasoara pe un singur computer, fie printr-o retea internationala, ca a noastra, acest nou sistem de operare este construit pe o baza comuna. Aceasta va face sa scada costul total de detinere (costul de achizitie plus cel de utilizare)."

Mari furnizori de PC-uri, precum Dell, Gateway, Compaq, Fujitsu, HP, IBM, NEC, SONY, Toshiba etc., si-au declarat sprijinul pentru Windows XP.

Lista completa a acestor a PC-uri "gata pentru Windows XP" poate fi gasita online la adresa http://www.microsoft.com/windowsxp/ready/.

Windows XP Home Edition este proiectat pentru persoane individuale sau familii si include noi experiente pentru media digitala, retea pentru acasa si comunicatii.

La randul sau, Windows XP Professional este sistemul de operare destinat oamenilor de afaceri si firmelor de toate dimensiunile, precum si tuturor acelor utilizatori individuali care doresc sa exploateze la maximum posibilitatile de calcul oferite de PC.

La Windows XP Professional se adauga acccesul la distanta, securitate, performanta, usurinta in utilizare, operare in mai multe limbi, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa-si imbunatateasca productivitatea, posibilitatile de conectare, sa lucreze mai inteligent. Ambele versiuni ale lui Windows XP vor fi disponibile la vanzare, atat in varianta upgrade cat si in versiunea standard.

Windows XP Home Edition va fi disponibil intr-o versiune de upgrade pentru un pret ERP( End-user recommended price) de 99 dolari, iar in versiunea standard, pentru 199 de dolari. Windows XP Professional va fi disponibil intr-o versiune de upgrade pentru 199 de dolari (pret ERP) si in versiunea standard pentru 299 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO