Business Hi-Tech

Bit Solutions: IT-ul trebuie să fie o investiţie şi nu o cheltuială pentru companii

Bit Solutions: IT-ul trebuie să fie o investiţie şi nu o cheltuială pentru companii

Florin Scarlat a plecat în 2005 de la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei de la Măgurele pentru a se concentra pe businessul propriu. În acest an, afacerile vor ajunge la 1,1 mil. euro

Autor: Ioana Nita

18.11.2013, 00:06 150
Companiile româneşti ar trebui să aibă o strategie IT şi să considere fondurile alocate acestui departament o investiţie şi nu un cost, pentru că în prezent orice firmă, indiferent de industria din care face parte, are nevoie de IT pentru a-şi desfăşura activitatea, potrivit lui Florin Scarlat, 36 de ani, directorul general şi unul dintre fondatorii grupului de firme Bit Solutions. Grupul oferă servicii de externalizare IT, consultanţă IT, cloud computing şi soluţii de management al relaţiilor cu clienţii (Customer Relationship Management  - CRM).
 
„IT-ul ar trebui să contribuie direct la profitul unei firme şi nu ar trebui să fie un centru de costuri pentru că acesta este necesar oricărei firme, indiferent de domeniul în care activează. Strategia IT trebuie să fie făcută pe minimum 2-3 ani, însă înainte trebuie să ai o strategie de dezvoltare. În România există însă o problemă deoarece Codul fiscal se schimbă peste noapte, lucrurile se schimbă destul de rapid - de aceea se pot modifica un pic termenele“, a declarat pentru ZF Florin Scarlat.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO