Business Hi-Tech

Bitdefender a investit 50.000 euro într-un laborator de informatică la Universitatea Politehnica Bucureşti unde vor preda specialişti ai companiei

 Bitdefender a investit 50.000 euro într-un laborator de...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2022, 11:59 277

Producătorul de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

Laboratorul este dotat cu 21 calculatoare de ultimă generaţie, circa 600 de studenţi urmând să participle la cursuri despre cecuritate cibernetică predate de specialiştii de la Bitdefender.

„ Într-o lume a schimbărilor tehnologice şi sociale accelerate, această relaţie de durată consolidează în fiecare an performanţele globale ale specialiştilor IT formaţi în România şi atractivitatea Bucureştiului ca hub al inovării şi parteneriatelor transformative”, declară prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Pro-Rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

 Tot în luna aprilie, Bitdefender a inaugurat o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, unde vor studia peste 30 de elevi.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, Bucureştiul este unul dintre oraşele de mare importanţă pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite peste tot în lume”, spune Florin Talpeş, CEO şi cofondator al Bitdefender.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO