Business Hi-Tech

Bitdefender a lansat un sistem independent de control parental

Bitdefender a lansat un sistem independent de control parental

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Claudiu Ilioiu

11.06.2012, 20:06 228

Bitdefender, un producător de soft cunoscut pentru aplicaţiile de securitate & antivirus, a lansat spre testare varianta beta a noului sistem independent de control parental ce conţine un modul pentru telefoanele mobile şi tabletele cu Android şi o aplicaţie de control pentru reţeaua de socializare Facebook.

Software-ul Bitdefender Parental Control, poate fi administrat şi verificat online.

Modulul de control pe telefoanele şi tabletele cu Android permite monitorizarea site-urilor pe care intră copilul, aplicaţiile pe care le-a folosit şi care sunt instalate pe telefon, sms-urile şi apelurile, iar părintele poate alege să blocheze anumite site-uri, aplicaţii, sms-uri sau apeluri către terminalul copilului. De asemenea, poate fi monitorizată locaţia în care se află copilul cu ajutorul GPS-ului instalat pe terminalul urmărit.

Utilizatorii Bitdefender Parental Control pot supraveghea activităţile pe reţelele sociale prin care părinţii pot identifica profilul copilului şi îl pot supraveghea fără să fie nevoie să facă parte din lista lui de prieteni.

De asemenea, soluţia Bitdefender parental Control instalată pe calculatoarele care rulează Windows permite urmărirea întregului trafic web, a aplicaţiilor accesate şi instalate, a contactelor cu care copilul vorbeşte pe programele de Instant Messaging. Sistemul de control parental poate bloca accesarea unor site-uri formând liste blocate de adrese web sau liste de cuvinte cheie blocate în căutările online sau în conversaţiile pe programele de messaging.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO