Business Hi-Tech

Bitdefender: Şapte din zece directori de securitate IT cred că războiul cibernetic global e o ameninţare pentru companie, iar jumătate dintre ei au observat o intensificare a activităţii ransomware pe durata pandemiei

Bitdefender: Şapte din zece directori de securitate IT...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2020, 11:41 126

Şapte din zece dintre directorii de securitate IT susţin că războiul cibernetic e o ameninţare reală pentru compania în care lucrează, însă doar unul din cinci recunoaşte că nu are încă o strategie clară de a limita acest risc, arată un studiu global al Bitdefender.

Jumătate dintre respondenţi spun că se aşteaptă ca războiul informatic să producă un impact vizibil în economie în următoarele 12 luni, de aceea lucrează la o strategie care să limiteze consecinţele negative asupra companiei, în cazul unui potenţial conflict în spaţiul cibernetic.

Atacurile cibernetice avansate urmăresc obţinerea de avantaje faţă de alte ţări şi vizează mai ales accesul la informaţii privilegiate şi la proprietate intelectuală şi la organizaţii şi sisteme cu rol strategic în siguranţa naţională, precum servicii de utilităţi şi la alte infrastructuri critice.

Bitdefender atrage atenţi că marile companii sunt ţinte directe ale războiului informatic întrucât, dincolo de importanţa în economie, deţin şi date sensibile care se pot transforma într-un plus semnificativ pentru competitorii acestora din alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO