Business Hi-Tech

Bitdefender, una dintre cele mai mari afaceri cu soft create în România, a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru listarea în SUA la o evaluare care îi va aduce titlul de „unicorn“ - aproape 2 mld. dolari. Businessul creat de familia de matematicieni Măriuca şi Florin Talpeş a fost evaluat în decembrie 2017 la 600 mil. dolari

Florin Talpeş, cofondator şi CEO al BitDefender, a declarat de mai multe ori în ultimii ani că îşi doreşte să ducă firma pe bursă

Florin Talpeş, cofondator şi CEO al BitDefender, a declarat de mai multe ori în ultimii ani că îşi doreşte să ducă firma pe bursă

Autor: Cristian Hostiuc, Adrian Seceleanu

12.12.2021, 17:31 6731

Bitdefender, una dintre primele firme private de soft înfiinţate în România după căderea comunismului, care în 20 de ani a ajuns una dintre cele mai mari firme locale de soft şi un jucător cheie pe piaţa globală de soluţii de securitate cibernetică, a angajat băncile de investiţii JP. Morgan şi Morgan Stanley pentru a gestiona execuţia unui proiect care se află de mulţi ani pe agenda companiei: listarea la bursă.

Bitdefender a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru listarea în SUA, la o evaluare de aproape 2 miliarde de dolari, au declarat pentru ZF sub protecţia anonimatului surse din industrie, familiare cu planurile companiei.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze informaţiile. „Conform politicii corporative a companiei, nu comentăm speculaţiile de pe piaţă. Obiectivul nostru principal este să continuăm să oferim valoare adăugată milioanelor de clienţi Bitdefender – familii, companii şi instituţii publice din întreaga lume – prin eliminarea ameninţărilor cibernetice, protejarea confidenţialităţii şi a datelor şi asigurarea rezilienţei cibernetice”, au spus pentru ZF reprezentanţii BitDefender.

Listarea la bursă este un subiect despre care fondatorii companiei au vorbit frecvent, în ultimul deceniu Florin Talpeş menţionând frecvent faptul că acesta reprezintă un obiectiv important pentru compania de soft, doar că a fost amânat de fiecare dată în aşteptarea unui moment mai bun.

„În curând vom fi pregătiţi din punctul de vedere al infrastructurii să ieşim pe o bursă, pentru că înainte de asta trebuie să ai un număr de ani auditaţi. O bursă românească ne interesează foarte mult pentru că e normal, pentru că Bitdefender e un brand pornit din România şi este în bună măsură un succes al românilor“, spunea în 2010 Florin Talpeş. „Listarea la bursă este un target, dar nu am început încă niciun demers în acest sens. O eventuală listare se poate întâmpla în următorii 2-3 ani”, a spus Talpeş un an mai târziu, la evenimentul ZF Digital 11.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro