Business Hi-Tech

Black Sea ClimAccelerator pune la bătaie 300.000 de euro în cadrul celei de-a doua ediţii a acceleratorului dedicat start-up-urilor verzi, care vor să inoveze pentru un viitor mai sustenabil

Black Sea ClimAccelerator pune la bătaie 300.000 de euro...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.05.2022, 20:13 64

Acceleratorul Black Sea ClimAccelerator a lansat cea de-a doua ediţie dedicată start-up-urilor green, care vor să inoveze pentru un viitor mai sustenabil, şi pune la bătaie o finanţare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanţă de specialitate şi pregătire pentru atragerea de investiţii, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Anul acesta lansăm a doua ediţie a programului de accelerare BlackSea ClimAccelerator, după ce în prima ediţie am reuşit să inspirăm şi să sprijinim 42 echipe de startup să aibă încredere în ideile lor şi să le lanseze în piaţă. Am un sentiment de încredere şi optimism că România va mai oferi lumii un unicorn, de data asta pe zona de climate. Pe lângă aceste startupuri am descoperit oameni şi organziaţii cu valori sănătoase care doresc să ni se alăture şi să sprijine misiunea noastra. Deja simt că suntem o comunitate climate activă în Romania şi că asta poate fi diferenţiatorul nostru ca ţară, să devenim un ecosistem inovativ de solutii cleantech”, a spus Vlad Gliga - Co-founder The Climate Vertical.

ClimAccelerator este cel mai mare accelerator european care susţine lupta împotriva schimbărilor climatice prin dezvoltarea domeniului cleantech, identificând start-up-uri care prin inovaţie şi tehnologie pot implementa soluţii viabile şi scalabile.

Astfel, start-up-urile locale pot să aplice în perioada 24 mai - 24 iulie cu soluţia lor de eco-inovare pentru un mediu mai curat şi mai sănătos în cadrul celei de-a doua ediţii a Black Sea ClimAccelerator, organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest şi partenerii principali Raiffeisen Bank şi OMV Petrom, The Climate Vertical şi partenerul principal Volta, precum şi Innovation Accelerator în Bulgaria.

De asemenea, tipurile de soluţii eligibile în Black Sea ClimAccelerator pot aborda teme precum, eficientizarea managementului deşeurilor, soluţii de agricultură inteligentă (AI), cele care susţin economia circulară prin tehnologie, soluţii de reducere a emisiilor de carbon din diverse industrii, cele care utilizează energia verde sau tehnologii verzi pentru un mediu mai curat, cele care propun dezvoltarea de materiale sustenabile cât şi orice start-up care contribuie la reducerea emisiilor sau captarea gazelor cu efect de seră.

„Prima ediţie Black Sea ClimAccelerator ne-a arătat că există un potenţial imens în piaţa start-up-urilor green care se află la început de drum. Ne-am dat seama că subiectul nu este doar dezbătut public, ci şi în spaţiul privat se caută soluţii de eco-inovare care au nevoie de instrumente şi resurse pentru a-şi duce misiunea la următorul nivel. Astfel, în 2022 căutăm o nouă generaţie de antreprenori care pot să răspundă la provocarea majoră a secolului: schimbările climatice. Astfel, încurajăm antreprenoriatul green prin inovaţie, creativitate şi tehnologie alături de un ecosistem de parteneri, mentori, juraţi, investitori”, a spus Adina Creţu, Director Programs & Entrepreneurial Growth în cadrul Impact Hub Bucharest.

În funcţie de stadiul de dezvoltare al business-urilor înscrise în cadrul Black Sea ClimAccelerator, acestea vor fi încadrate într-una dintre cele trei categorii - Early Stage, MVP sau Growth.

De asemenea, start-up-urile selectate vor participa şi la sesiuni de mentorat individuale, sesiuni de peer sharing la nivel naţional şi internaţional şi se vor conecta cu alţi actori din ecosistem.

„În plus, start-up-urile din categoriile MVP şi Growth vor participa la evenimente şi târguri naţionale şi internaţionale şi la Demo Day, un eveniment naţional în care îşi vor prezenta soluţia în faţa jucătorilor cheie din piaţă şi vor participa la sesiuni de networking.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO