Business Hi-Tech

BlackBerry cumpără compania de software AtHoc

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Ioana Nita

23.07.2015, 00:00 384

BlackBerry a anunţat ieri achiziţia firmei AtHoc, specializată în furnizarea de soluţii securizate de comunicare în perioade de criză, în condiţiile în care compania canadiană încearcă să îşi lărgească gama de soluţii software şi să obţină venituri din serviciul propriu de mesagerie BBM, scrie presa internaţională. Detaliile tranzacţiei, care urmează să fie încheiată cel mai probabil în luna noiembrie, nu au fost făcute publice. Serviciile firmei americane AtHoc sunt utilizate de clienţi precum Departamentul de Apărare din SUA şi companii mari listate la bursă.

Acestea folosesc soluţiile software ale AtHoc pentru a comunica în situaţii de criză cu angajaţii prin intermediul smartphone-urilor sau al ecranelor digitale, radiouri şi chiar sirene. “AtHoc este un sistem de alertă care are însă nevoie de mai mult conţinut. Acesta poate fi oferit de serviciul de mesagerie BlackBerry (BBM), care nu oferă doar mesaje de tip text, dar şi servicii de voce şi distribuirea de poze şi clipuri video”, a spus John Chen, directorul executiv al BlackBerry.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO