Business Hi-Tech

Blocarea e-mail-ului, în topul problemelor IT pentru firme

Blocarea e-mail-ului, în topul problemelor IT pentru firme

Foto Shutterstock

Autor: Razvan Craciun

04.08.2011, 00:03 962

Principalele probleme din domeniul IT cu care se confruntăcompaniile din România sunt generate de sistemul de e-mail, destabilitatea staţiilor de lucru şi de soluţia antivirus, se aratăîntr-un studiu realizat de furnizorul de soluţii informaticePluriva.

"Problemele la soluţia de e-mail apar la peste 36,8% dincompaniile analizate, urmate de cele legate de stabilitateastaţiilor de lucru, laptopuri şi calculatoare, respectiv la 26% dinfirmele incluse în studiu, în timp ce 24% din companii au problemedin cauza viruşilor, 23% din cauza imprimantelor şi 18% din firmelestudiate au dificultăţi cauzate de reţeaua IT", se arată înstudiu.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu puterede decizie în zona IT de la companii din Bucureşti, care au avut înanul 2009 o cifră de afaceri cuprinsă între 1 şi 10 milioane deeuro.

Din studiu reiese că problemele tehnice semnalate de manageriafectează businessul pe niveluri diferite.

Astfel, nefuncţionarea e-mail-ului reprezintă blocarea unuicanal important de comunicare business to business, problemele lastaţiile de lucru ale anga­jaţilor provoacă scăderi deproductivitate, iar breşele în programul antivirus înseamnă riscuride securitate la nivelul întregului sistem IT.

Înfiinţată în 1998, Pluriva are ca principal domeniu deactivitate dezvoltarea de soluţii informatice complete pentruîntreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate,respectiv ERP, dezvoltare software, servicii informatice debusiness şi servicii media.

În 2009 Pluriva a înregistrat o cifră de afaceri de patrumilioane de euro.

Compania este controlată de grupul Newarch Invest­ments, deţinutde familia Tudorache, care are 56% din capitalul social, dinacţionariat făcând parte şi Georgian Roşu, directorul general, cu28%, Eugen Diaconeasa cu 8% şi Alexandru Pascu cu 8%.

Grupul cuprinde companii din domeniul distribuţiei şi retailuluide medicamente, imobiliare, IT şi industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO