Business Hi-Tech

Bogdan Belciu, Partener, Management Consulting, PwC Romania: România este pe ultimul loc în UE la capitolul digitalizare. Nivelul de educaţie digitală este foarte mic

Bogdan Belciu, Partener, Management Consulting, PwC...

Autor: Răzvan Botea

15.10.2018, 09:52 333

Din cele trei clasamente la nivel mondial care măsoară digitalizarea unei naţiuni, două ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, potrivit unui studiu ONU care a analizat toate ţările din lume, a spus Bogdan Belciu, Partener, Management Consulting, PwC Romania, la ZF Digital Summit 18.

„Cele trei studii se uită la trei dimensiuni: infrastructira: aici stăm bine, unde este infrastructură, viteza este printre cele mai mari din lume, dar nivelul de acoperire este încă deficitar, o bună parte din zonele rurale nu are acces la internet de mare viteză. A doua dimensiunea este cea a capitalului uman şi există un deficit din ce în ce mai mare de specialişti în IT&C, fie în domeniul privat sau public. A treia dimensiune este cea care arată nivelul de absorbţie a tehnologiei, atât privat, cât şi public şi aici suntem pe ultimul loc din Uniunea Europeană.”

Nivelul de educaţie digitală în România este foarte mic: 25% din romani nu au folosit niciodata internetul.

„Digitizarea slabă se vede în rezultatele economice. Digitizarea contribuie la viteza creşterii economice. Tehnologia ne ajută să devenim mai productivi. PIB per capita în România este de 25 dolari pe oră.”

Ce a mai spus Bogdan Belciu la ZF Digital Summit 18:

@ Sectorul IT&C are o contribuţie mai mare în PIB decât media europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO