Business Hi-Tech

Bogdan Botezatu, Bitdefender: Atacurile cibernetice vor deveni din ce în ce mai agresive pe parcursul anului 2021

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice la Bitdefender

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice la Bitdefender

Furnizorul de soluţii de securitate IT Bitdefender, unul dintre cele mai extinse branduri româneşti hi-tech la nivel global şi cel mai mare producător local de software, cu afaceri de 671 mil. lei (141 mil. euro) în 2019, estimează că atacurile cibernetice vor deveni din ce în ce mai agresive pe parcursul anului 2021, tendinţă ce a luat amploare odată cu accelerarea tranziţiei spre mediul online şi munca în regim remote.

„Atacatorii se vor concentra în direcţii strategice unde vom asista la schimbări importante. Routerele şi calculatoarele de acasă vor continua să fie atacate şi compromise. Odată infectate, aceste dispozitive vor fi închiriate de către atacatori unor grupări interesate să le folosească în orchestrarea unor atacuri mai ample. De asemenea, tot mai multe ameninţări informatice vor infecta dispozitive MacOS şi Android, inclusiv prin campanii derulate în magazinul oficial Google Play”, a spus Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice la Bitdefender. El a adăugat că un alt factor care va contribui la complexitatea atacurilor cibernetice va fi şi creşterea valorii criptomonedelor, care va alimenta astfel de practici şi poate duce la crearea unor reţele de calculatoare şi servere a căror putere de procesare va fi folosită ilegal pentru a mina monede virtuale fără ca proprietarul de drept să ştie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO