Business Hi-Tech

Bogdan Botezatu, Bitdefender: Este foarte simplu de văzut de ce ransomware a devenit o pandemie la nivel global

ZF Cybersecurity Trends 2022. Explozia atacurilor ransomware.

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, Bitdefender

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, Bitdefender

Autor: Mircea Nica

10.05.2022, 09:47 136

Atacurile ransomware, metoda prin care fişierele de pe device-ul folosit sunt criptate pentru a fi răscumpărate după achitarea unei sume solicitate de atacator, a devenit ca o pandemie la nivel global, a spus Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, Bitdefender.

„Este foarte simplu de văzut de ce ransomware a devenit o pandemie la nivel global. La începutul pandemiei vedeam undeva la 400 atacuri pe minut. Credeam că acela este apogeul. Anul 2021 s-a încheiat cu 550 atacuri pe minut în medie . La începutul ransomware-ului în 2011, atacatorii făceau cumulat undeva la 400 mil. dolari pe an. În 2020 o singură grupare de ransomware a făcut peste 2 mld. dolari şi vorbim de 40-50 de grupări care activează în paralel. Criminalitatea informatică a devenit o economie în sine. Dacă ar fi să o comparăm cu celelalte economii ar fi a treia mare economie globală după America şi China cu 6.000 mld. dolari cauzaţi în pierderi şi plăţi anuale”, a spus Bogdan Botezatu în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2022. Explozia atacurilor ransomware.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO