Business Hi-Tech

Bogdan Ciubotaru, managing partner la Aliant: Asistăm la o tranziţie naturală de la automatizare funcţională la inteligenţă decizională, în care sistemele nu doar execută, ci încep să „gândească“ alături de oameni

Bogdan Ciubotaru, managing partner la Aliant: Clienţii nu mai caută doar RPA sau „digitalizare de formulare“, caută soluţii care le oferă un avantaj competitiv.

Bogdan Ciubotaru, managing partner la Aliant: Clienţii nu mai caută doar RPA sau „digitalizare de formulare“, caută soluţii care le oferă un avantaj competitiv.

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.05.2025, 09:20 133

 Aliant a închis anul 2024 cu afaceri de 15 mil. euro, înregistrând o creştere de 30%  Pentru finalul anului 2025 compania estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri, până la 16,5 mil. euro.

Companiile nu mai caută doar roboţi software care com­pletează formulare, ci so­luţii bazate pe agenţi inte­ligenţi şi inteligenţă artificială (AI) contextuală, capabile să gândească ală­turi de oameni. Astfel, hyper-automation devine noul teren strategic pentru GenAI şi platformele AI-native, a spus Bogdan Ciubotaru, managing partner la Aliant, integrator de soluţii IT şi lider în furnizarea de soluţii de hyper automation şi managed print services.

„Asistăm la o tranziţie naturală de la automatizare funcţională la inteligenţă decizională, în care sistemele nu doar execută, ci încep să «gândească» alături de oameni. Clienţii nu mai caută doar RPA sau «digitalizare de formulare», caută solutii care le oferă un avantaj competitiv. Iar aici putem vorbi despre agenţi inteligenţi, integrare AI contextuală şi capabilităţi proactive. Hyper automation devine un teren de joacă pentru GenAI, AgenticAI şi platforme AI-native. Nu mai vorbim doar despre automatizare, ci despre inteligenţă operaţională augmentată“,  a spus Bogdan Ciubotaru într-un interviu pentru ZF.

El a adăugat că AI trebuie privit ca un accelerator puternic în atingerea obiectivelor şi nu ca o soluţie universală.

„Îl integrăm acolo unde aduce valoare reală şi rapidă pentru că poate reduce dramatic timpul de execuţie, creşte eficienţa şi aduce capabilităţi noi. Este o componentă cheie într-un ecosistem mai amplu de tehnologii - alături de RPA, Low-Code şi diversele limbaje de programare pe care le folosim.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro