Business Hi-Tech

Bogdan Tudor, CEO al StarTech Team: Companiile mici pot exploata mai bine beneficiile tehnologice decât cele mari. Nu e vorba numai de investiţii, e vorba de a folosi inteligent ceea ce fac alţii

Bogdan Tudor, CEO al StarTech Team: Companiile mici pot...

Autor: Bogdan Angheluţă

18.02.2017, 20:14 761

Bogdan Tudor, CEO şi fondator al StarTech Team, vorbeşte despre modul în care tehnologia a devenit disponibilă tuturor companiilor, indiferent de mărime, şi de oportunitatea pe care acestea o au de a se reorienta de la analiză către acţiune.

StarTech Team s-a format la finalul anului trecut în urma fuziunii dintre Class IT Outsourcing, firmă specializată în furnizarea de servicii pentru externalizarea proceselor IT, şi Class IT Hardware. Trecerea la brandul StarTech Team face parte din strategia de dezvoltare a companiei, aceasta diversificându-şi portofoliul cu noi servicii, inclusiv de integrare de soluţii IT.

Class IT şi-a dublat an de an cifra de afaceri până în 2008, iar apoi a continuat să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 30-40%, atingând 4,5 milioane de euro anul trecut ca urmare a proiectelor derulate.

„Lumea în care trăim se schimbă în mod radical, există un singur numitor comun: tehnologia. Dacă ne uităm pe industrii, vedem că producţia se schimbă dramatic, ce vedem astăzi la Dacia cu sute sau mii de muncitori se schimbă. Dacă te uiţi la fabrica Tesla, pe de altă parte, sunt mii de roboţi şi câţiva oameni care supervizează. Zona asta de automatizări, de roboţi industriali va schimba producţia.

Transporturile se schimbă şi ele dramatic, distribuţia la fel; acolo schimbările sunt concurente, pentru că vorbim de electric sau propulsie, vorbim de autonomie, vorbim pur şi simplu de schimbarea funcţiei maşinii. Nu mai devine un element de statut, ci o altă zonă de entertainment”, spune Bogdan Tudor.

Citiţi continuarea în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO