Business Hi-Tech

Book-byte aduce noua generaţie de e-readere a francezilor de la Bookeen

Book-byte aduce noua generaţie de e-readere a francezilor de la Bookeen

Autor: Radu Racu

26.03.2012, 00:00 666

Book-byte, o librărie online din România, a lansat cel mai recent model al e-readerului francezilor de la Booken, pe o piaţă ce se anunţă din ce în ce mai concurenţială, la cinci ani de la lansarea Kindle, dispozitivul care a făcut pionieratul pe acest segment.

Cybook Odyssey este o tabletă de redare a cărţilor în format electronic, cu carcasă din aluminiu, ecran cu diagonala de 6 inci, multitouch, şi o greutate de puţin sub 200 de grame, cifre care îi permit să încapă în buzunarul cel mai generos al unui sacou. Dispozitivul are o memorie de 2 gigabiţi, pe care pot fi păstrate până la 2.000 de cărţi în format digital.

Capacitatea de stocare poate fi extinsă până la 32 de gigabiţi, cu ajutorul unui card de memorie microSDHC. Noutatea introdusă de e-reader este tehnologia High Speed Ink System (HSIS), o cerneală magnetică rapidă, despre care compania franceză susţine că aduce un plus de viteză în încărcarea paginilor şi în navigarea prin meniu şi pe internet.

Tehnologia este menită să producă timpi de răspuns similari celor de pe o tabletă PC, respectiv scrolling în timp real cu cerneală electronică, pe o suprafaţă care imită hârtia tradiţională. Booken Odyssey vine şi cu un browser de internet şi conexiune Wi-Fi. E-readerul Odyssey este disponibil la preţul de 690 de lei pe site-ul Book-byte.

"Anul acesta ne-am propus să vindem 100 de exemplare pe pagina noastră de Internet, dar încercăm să încheiem parteneriate şi cu câteva magazine online pentru a distribui produsul şi acolo", a declarat Radu Apostoae, managing partner al librăriei online.

Piaţa de cărţi în format digital din România este de abia la început, primii paşi făcuţi în acest sens datând din 2010. Book-byte a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 200.000 de lei, iar pentru 2012 estimează dublarea veniturilor, pe fondul comercializării noului e-reader.

Piaţa de e-readere din România este estimată la câteva mii de exemplare pentru anul 2011. Compania franceză Bookeen este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piaţa IT din Franţa, fiind inclusă anul trecut în Top 50 Deloitte al companiilor IT cu cel mai rapid ritm de dezvoltare. E-readerul francezilor este distribuit în 50 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO