Business Hi-Tech

Braşovenii de la Allview testează piaţa cu o nouă tabletă cu sistem de operare Android

Braşovenii de la Allview testează piaţa cu o nouă tabletă cu sistem de operare Android

Autor: Ştefan Vrabie

19.08.2011, 00:05 842

Visual Fan, compania braşoveană care comercializează sub brandul propriu Allview diverse produse electronice, a lansat o tabletă nouă AllDro 2 cu sistem de operare Google Android 2.2 cu suport Flash, care se conectează la internet prin Wi-Fi şi conectarea unui modem extern 3G, la un preţ de 749 de lei.

AllDro 2 este o tabletă multi-tasking cu procesor Samsung ARM Cortex A8 de 1 GHz, un ecran de 8 inchi, proporţionat 4:3 şi cameră foto frontală.

Conexiunea 3G este opţională şi se realizează prin ataşarea unui modem 3G cu cartela SIM care are un plan de date activ.

Utilizatorii pot cumpăra servicii de date de la orice furnizor de servicii 3G de pe piaţă, respectiv Orange, Vodafone, Cosmote (Zapp) sau RCS&RDS. AllDro 2 dispune şi de două porturi fizice: HDMI şi USB, prin care se poate stabili legături cu alte aparate. Prin conexiunea HDMI, fotografiile, videoclipurile şi filmele cu subtitrare în limba română pot fi vizualizate pe televizor la rezoluţie Full HD, în timp ce prin cardul micro SD memoria internă de 4 GB poate fi extinsă până la 32 GB. Prin conectivitatea USB 2.0 dispozitivul poate accesa dispozitive USB de stocare sau se poate conecta la orice PC pentru a transfera date.

Televoice, o altă companie românească care vinde sub brandul Evolio, a lansat la începutul lunii tableta Evolio Neura, disponibilă în două variante, cu şi fără conectivitate la reţelele de internet mobil 3G. Tabletele Neura care au un ecran de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tip Wide View Angle, un procesor Nvidia Tegra de 2,1 GHz Dual Core şi o capacitate de stocare de 16 GB sunt disponibile la un preţ de 1.900 de lei.

Din datele furnizate până în prezent de distribuitori şi retaileri, liderul de piaţă pe piaţa locală de tablete PC este iPad-ul companiei Apple. Vânzările de tablete PC din România au ajuns la circa 14.000 de unităţi în prima jumătate a anului, iar iPad are peste 50% din toate vânzările înregistrate, potrivit unei estimări a reprezentanţilor eMag, cel mai mare retailer IT de pe piaţă.

Tableta iPad 2 cu conexiune 3G este disponibilă pe piaţa locală la preţuri între 2.649 lei şi 3.549 lei în toate magazinele online sau clasice care listează în oferte acest gadget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO