Business Hi-Tech

Braşovul se dezvoltă pentru companiile din IT, dar pe podium rămân Bucureştiul şi Iaşiul

Braşovul se dezvoltă pentru companiile din IT, dar pe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2016, 00:06 1244

Companiile din sectoarele de IT şi inginerie îşi îndreaptă privirea şi către alte oraşe în afara Bucureştiului şi a Iaşiului, cunoscute deja pentru rolul lor de huburi pentru industria de înaltă tehnologie. Braşovul are potenţial pentru a se dezvolta în acest sens, după cum cred dezvoltatorii de birouri din localitate, însă consultanţii sunt rezervaţi în ce priveşte şansele ca oraşul să crească rapid pe acest segment.

„Am observat în ultimul an un interes crescut din partea companiilor din domeniul IT şi engineering, fie că vorbim de chiriaşi noi, cum este cazul companiilor iQuest şi Tata Technologies, fie că este vorba de chiriaşi care activează deja în cadrul Coresi Business Park şi care îşi extind activitatea, cum sunt IBM şi Waters. În prezent, companiile de software şi engineering au o pondere aproape egală între chiriaşii noştri cu cele de outsourcing (BPO) şi centrele de servicii (SSC), iar tendinţa lor este de creştere. Din punct de vedere economic, acest fenomen se reflectă pozitiv în valoarea adăugată pe care companiile o generează, dar şi în atragerea de personal calificat, bine plătit“, spune Silviu Savin, partener al dezvoltatorului imobiliar Ascenta Management, responsabil de proiectul Coresi Business Park din Braşov.

Ascenta Management are în prezent peste 30.000 de metri pătraţi de birouri în Coresi Business Park şi are în plan să ajungă la 100.000 de metri pătraţi în următorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO