Business Hi-Tech

Breaking news pe piaţa de securitate cibernetică: SuperBet l-a recrutat pe Alex ”Jay” Bălan de la BitDefender. Noul CISO al grupului SuperBet este speaker marţi 10 mai la conferinţa ZF Cybersecurity Trends

Breaking news pe piaţa de securitate cibernetică:...
06.05.2022, 16:52 756

Alex ”Jay” Bălan, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria locală de securitate cibernetică, şi care a activat în ultimii 15 ani în cadrul BitDefender – cel mai recent pe poziţia de Security Research Director, a fost recrutat de grupul SuperBet.

“Începînd cu luna mai, Alex ”Jay” Bălan este noul Chief Information Security Officer (CISO) al grupului Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, cu o prezenţă activă şi pe alte pieţe europene importante
Cu peste 20 de ani de experienţă în zona de securitatea cibernetică, Bălan, supranumit şi ”Jay” în comunitatea internaţională de Information Security, se alătură companiei după 15 ani petrecuţi în cadrul Bitdefender, cel mai recent pe poziţia de Security Research Director, unde a jucat un rol activ pe partea de inovaţie, cercetare, strategie şi public-speaking.
Mutarea vine la scurt timp după ce grupul a reuşit să transfere o echipă întreagă de manageri locali şi internaţionali de top de la companii precum Adobe, Olx, Mars, McKinsey, într-un efort de consolidare a componentei tehnologice şi financiare a business-ului”, a anunţat SuperBet.
“Superbet e un grup global, în continua creştere şi dezvoltare. Viteza cu care evoluează totul e uimitoare. Întotdeauna m-au atras provocările şi acest proiect e poate cel mai plin de provocări de până acum, pentru că un asemenea organism are nevoie de un management al securităţii pe măsură. În acelaşi timp, un rol important în decizia mea l-a jucat şi faptul că Superbet investeşte foarte mult în cercetare şi inovaţia, chiar şi în domenii din afara zonei sale principale de activitate. De exemplu, echipa pe care am plăcerea s-o coordonez va contribui activ şi la comunitatea internaţională de securitate informaţională cu know-how, cercetare şi descoperiri, lucru care, pe termen lung, va ajuta toate companiile şi toţi utilizatorii să trăiască într-un mediu digital mai sigur.”, a declarat Alex Bălan.
“După 2019, de la intrarea fondului american de investiţii Blackstone în acţionariatul grupului Superbet, componenta financiară şi cea tehnologică au devenit zone cheie în modelul de business al Superbet, care în prezent este compania cu cele mai ambiţioase ţinte în afara ţării – extinderea în curând în Canada şi în Europa, iar pe termen lung în SUA şi în Asia”, conform SuperBet.

Alex Jay Bălan va fi prezent marţi 10 mai, în calitate de speaker, la evenimentul ZF Cybersecurity Trends din 2022, care va avea loc în Bucureşti.

Detalii despre eveniment, aici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO