Business Hi-Tech

BREAKING NEWS. UiPath, cel mai valoros start-up românesc, primeşte o nouă finanţare de $568 mil. şi este evaluat la 7 miliarde de dolari

BREAKING NEWS. UiPath, cel mai valoros start-up...

Autor: Adrian Seceleanu

30.04.2019, 14:39 2706

UiPath, un start-up fondat în România în 2015, care a devenit unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa roboţilor software care automatizează diferite activităţi din companii, a confirmat zvonurile care au circulat pe piaţă în ultimele luni, respectiv că a primit o finanţare record care evaluează firma la 7 miliarde de dolari.

“Compania lider de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software, UiPath, deschide calea către era Automation First, cu o rundă de investiţii Seria D în valoare de 568 de milioane de dolari. La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath a devenit una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creştere şi una din cele mai valoroase companii de AI software din lume.

Istoria fabuloasă a lui Daniel Dines, IT-istul român care a lucrat pentru Microsoft, dar care s-a întors în ţară pentru a crea UiPath, cea mai valoroasă companie pornită în România, a cărei evaluare ar putea ajunge la 7 mld. dolari

Noua rundă de finanţare este condusă de Coatue, cărora li s-au adăugat Dragoneer, Blackstone, Sands Capital, precum şi fonduri aflate sub consilierea T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A şi Seria B, precum şi CapitalG şi Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat de asemenea la runda prezentă, la fel ca şi alţi investitori din trecut, cum ar fi Madrona Ventures şi Seedcamp”, conform anunţului companiei.

VIDEO ZF Live. Daniel Dines, CEO UiPath: Ţinta de venituri pentru 2018 este de peste 200 mil. dolari. Vrem să fim un Google sau Facebook al României

“Suntem într-un moment hotărâtor. Liderii de afaceri de peste tot în lume îşi sporesc forţa de muncă cu roboţi software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri şi eliberându-şi angajaţii de sarcini repetitive pentru a-şi dedica timpul sarcinilor strategice,” a declarat Daniel Dines, co-fondator şi CEO UiPath.

“UiPath conduce această revoluţie a forţei de muncă, animaţi de angajamentul nostru faţă de democratizarea RPA şi realizarea viziunii noastre – aceea a unui un robot pentru fiecare persoană. Sunt onorat de sprijinul incredibil pe care ni-l dau clienţii, partenerii şi investitorii noştri zi de zi, inspirându-ne să muncim şi mai mult pentru a face din RPA platforma care realizează nu numai adevăratul potenţial al inteligenţei artificiale, dar şi al altor tehnologii emergente. Şi suntem de-abia la început.”

Printre cei mai noi clienţi ai UiPath se numără American Fidelity, BankUnited, CWT (cunoscut până curând sub numele Carlson Wagonlit Travel), Duracell, Japan Exchange Group (JPX), LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, NTT Communications Corporation, Orange™, Ricoh Company, Ltd., Rogers Communications, Shinsei Bank, Quest Diagnostics, Uber, US Navy, Voya Financial, Virgin Media şi World Fuel Services.

“UiPath creşte performanţa, nivelul operaţional şi eficienţa unei afaceri într-un fel cum n-am mai văzut până acum,” a spus Philippe Laffont, fondator al Coatue Management. “Creşterea rapidă a companiei din ultimii doi ani este o dovadă a faptului că UiPath transformă felul în care companiile îşi gestionează resursele. RPA oferă o oportunitate enormă companiilor de peste tot din lume care îmbrăţişează inteligenţa artificială şi va facilita o nouă eră a productivităţii, eficienţei şi satisfacţiei la locul de muncă.”

"UiPath dă acces la capacităţile critice necesare pentru a face sa avanseze modul în care companiile îşi desfăşoară activitatea şi modul în care angajaţii îşi petrec mai bine timpul", a declarat Greg Dunham, vicepreşedinte al T. Rowe Price Associates, Inc. "Industria a înregistrat o creştere rapidă într-un timp atât de scurt condusă de UiPath în mare parte datorită faptului că RPA este recunoscută drept schimbarea de paradigmă necesară pentru a propaga transformarea digitală la nivelul fiecărei industrii din lume."


La fel ca şi la rundele similare, angajaţii UiPath vor putea să-şi vândă din acţiuni într-o ofertă formală. Acest beneficiu fundamental al angajaţilor este conform cu valorile companiei şi este un exemplu de beneficiu care i-a adjudecat lui UiPath titlul Comparably de unul dintre cele mai bune locuri de muncă în luna martie 2019.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO