Business Hi-Tech

Bruxelles-ul vrea un Apple sau un Huawei european, care să-i asigure „suveranitatea tehnologică”

Bruxelles-ul vrea un Apple sau un Huawei european, care...

Autor: Adrian Seceleanu

01.10.2019, 00:01 842

Uniunea Europeană se confruntă cu un risc major de a-şi pierde influenţa strategică şi de a-şi altera valorile sale de bază dacă nu va stimula dezvoltarea unor giganţi precum Apple sau Huawei care să-i asigure „suveranitatea tehnologică”, conform unui document intern al direcţiei dedicate din cadrul Comisiei Europene, care a fost obţinut de Bloomberg.

Documentul a fost pregătit pentru viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care îşi va începe mandatul în noiembrie. Raportul arată că ţările din UE trebuie să discute urgent cum s-ar putea forma şi în cadrul blocului giganţi tehnologici precum Apple sau Huawei care să fie capabili să dezvolte blocuri importante de tehnologie - de la semiconductori până la software.

Reprezentanţii Comisiei Europene au refuzat să comenteze informaţiile. „Nu facem comentarii despre documente scăpate în presă”, a precizat un purtător de cuvânt al executivului comunitar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO