Business Hi-Tech

Buffett a dat 10,7 mld. $ pe 5,5% din IBM

Buffett a dat 10,7 mld. $ pe 5,5% din IBM

Foto AFP

Autor: Anca Dumitrescu

15.11.2011, 00:02 765

Compania Berkshire Hathaway, deţinută de Warren Buffett, a investit începând din martie 10,7 miliarde de dolari în acţiuni IBM, acumulând o participaţie de 5,5%, aceasta fiind cea mai mare investiţie făcută vreodată de miliardarul american în sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Buffett a declarat luni, într-un interviu acordat CNBC, că a cumpărat din martie circa 64 de milioane de acţiuni IBM, pentru care a plătit 10,7 miliarde de dolari.

Miliardarul a arătat că IBM nu a avut cunoştinţă despre această investiţie pe care a dezvăluit-o pentru prima oară la CNBC. Reprezentanţii IBM nu au fost disponibili pentru comentarii.

Buffett a spus că a analizat întotdeauna raportul anual al IBM, metoda sa preferată pentru identificarea companiilor în care să investească, dar că în acest an "l-a citit cu alţi ochi". El a adăugat că în urma conversaţiilor cu diverşi directori în domeniul tehnologiei din conglomeratul Berkshire s-a hotărât să cumpere o participaţie la IBM.

Potrivit datelor Thomson Reuters, Buffett deţine cea mai mare participaţie la IBM, la egalitate cu State Street Global Advisors. De la începutul lui martie, când Buffett a început să investească în IBM, titlurile companiei au urcat cu 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO