Business Hi-Tech

Bunnyshell, platformă de management al infrastructurii în cloud, a ridicat o nouă finanţare de 4 mil. dolari şi vizează extinderea pe piaţa din SUA

Alin Dobra, co-founder şi CEO al Bunnyshell.

Alin Dobra, co-founder şi CEO al Bunnyshell.

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.04.2022, 13:11 60

Start-up-ul local Bunnyshell, specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud, a finalizat o nouă rundă de investiţii în valoare de 4 milioane de dolari,potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Finanţarea atrasă din partea Early Game Ventures (EGV) şi RocaX Ventures va fi alocată în principal pentru extinderea companiei pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

„Am plănuit să ne concentrăm pe piaţa din America şi să îi ajutăm pe toţi cei care sunt în poziţia de CTO şi pe cei care conduc echipe de programatori ca să pună codul în producţie mult mai repede decât o fac acum”, a spus Alin Dobra, co-founder şi CEO al Bunnyshell.

De asemenea, Bunnyshell, fondată de antreprenorii Roxana Ciobanu şi Alin Dobra, anunţă numirea lui Shani Shoham în poziţia de Chief Revenue Officer (CRO).

„Shani aduce companiei noastre o experienţă foarte mare în construcţia de organizaţii scalabile şi pentru a oferi produse de DevOps de la programatori individuali la platforme pentru companii foarte mari”, a mai spus Alin Dobra.

Shani Shoham a fost anterior fondator şi CEO al 21 Labs, care a fost achiziţionată de Perforce Software, şi, de asemenea, preşedinte al Testim.io, cumpărată de Tricentis. Compania Bunnyshell, care dezvoltă platforme Environment-as-a-Service (EaaS), l-a recrutat pe Shani Shoham în funcţia de CRO cu scopul de a coordona activităţile de marketing şi vânzări din Statele Unite.

„După ce am lucrat cu oameni tehnici în rolurile mele anterioare, am văzut în mod direct provocările gestionării mediilor de dezvoltare, aşa că am înţeles imediat potenţialul pe care Bunnyshell îl are. Programatorii îşi petrec aproape 20% din timp gestionând mediile de lucru şi asta a fost un blocaj pentru mulţi dintre clienţii mei. EaaS este ca un calmant pentru orice organizaţie care are sute de angajaţi, indiferent de verticală. Am fost impresionat de tracţiunea obţinută de Bunnyshell pe pieţele din Europa cu puţin efort. Plănuim să creştem agresiv în SUA şi la nivel global”, a spus Shani Shoham.

De asemenea, obiectivul de business al Bunnyshell la nivel global este să devină principalul jucător pe categoria de Environment-as-a-Service printr-o extindere care continuă astfel în Statele Unite.

„Cele mai multe soluţii de EaaS funcţionează doar pentru  aplicaţiile simple. Platforma de EaaS a Bunnyshell se adreseaza aplicatiilor complexe care sunt pe mai multe repos şi pe mai multe cloud-uri fără a fi nevoie de cunoştinţe de Kubernetes”, a spus Cristian Munteanu, Managing Director la Early Game Ventures.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO