Business hi-tech: Allview a vândut telefoane şi tablete de 62 de milioane de euro

27 iun 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Visual Fan (Allview), cea mai mare afacere deţinută de un antreprenor local de pe piaţa de smartphoneuri şi tablete PC, a înregistrat anul trecut prima scădere a cifrei de afaceri după trei ani de creştere spectaculoasă, în care businessul a explodat.

În 2015 cifra de afaceri a companiei Visual Fan din Braşov a fost de 274,03 milioane de lei (61,7 mil. euro), în scădere cu 0,8% faţă de anul precedent, când busi­nessul atinsese 276,1 mi­lioane de lei.

Afacerile cres­cu­seră de la 9 mi­lioane de lei în 2011 la 276 de milioane de lei în 2014, arată datele disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pe de altă parte com­pania a înregistrat un profit net de 16,6 mil. lei, în scădere cu 41% faţă de anul precedent şi un număr mediu de 155 de angajaţi, cu 7 mai mulţi faţă de 2014.

Anul trecut, compania din Braşov - deţinută de antre­prenorul Lucian Peti­cilă - a vândut apro­xi­mativ 10% din smartphoneurile comercializate pe plan local, reuşind să încaseze însă doar aproximativ aproape 7% din banii cheltuiţi de români pe mobile inteligente.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2016

 
Cuvinte cheie:
allview
, business
, tablete
, vanzare
, telefoane
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide