Business Hi-Tech

Business Magazin. Cum a ajuns Mihnea Ovidenie senior engineering manager la Adobe România: Am avut ocazia să-mi îmbunătăţesc expertiza alături de ingineri de Google şi Apple

Autor: Andra Stroe

05.06.2022, 17:01 151

Mihnea Ovidenie, Senior Engineering Manager la Adobe România, s-a alăturat echipei actuale în urmă cu un deceniu şi jumătate şi în acest timp a avut ocazia să îşi îmbunătăţească expertiza în proiecte de impact, inclusiv alături de ingineri de la Apple şi Google. În tot acest timp, interesul său pentru tehnologie a rămas la fel de viu ca la începutul carierei. Ce obiective are pentru următorii zece ani?

Dacă ne referim la un proiect, pentru mine este important să fie de impact în strategia globală a companiei. Dacă ne referim la rol, sunt importante oportunităţile de creştere în carieră”, descrie Mihnea Vlad Ovidenie lucrurile care îl motivează la un job. Anterior locului de muncă actual, a petrecut în medie aproximativ doi ani pe la Gameloft şi Luxoft, iar prima lui poziţie în cadrul Adobe România a fost cea de Software Developer, rol primit în 2008, la zece ani după absolvirea facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti; în 2014 a preluat o echipă ca manager, de unde a evoluat până în poziţia actuală. În cei peste 20 de ani de carieră povesteşte că a trecut prin mai multe domenii: aplicaţii de document management, aplicaţii de management de echipamente de reţea (Luxoft), engine de jocuri (Gameloft), produse pentru creative professionals. Tehnologia îl atrage însă la fel de mult ca atunci când şi-a început cariera. „Nu fac un efort să muncesc pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac.” Deşi a petrecut momentan doar 15 ani în cadrul actualei companii, spune că se simte ca şi cum lucrează aici „de-o viaţă” şi nu plănuieşte să plece prea curând, căci peste un deceniu îşi doreşte să fie senior executive. „Am crescut continuu, iar în acest moment conduc echipele de engineering care contribuie în România atât la Adobe XD cât şi la o nouă iniţiativă, Creative Cloud Canvas, o aplicaţie web-based, în timp ce Adobe XD este o aplicaţie desktop”. În prezent, lucrează atât cu limbaje de scripting (JavaScript, TypeScript) cât şi cu limbaje low-level, precum C++. „Fundamentală este mentalitatea de a fi mai buni în fiecare zi şi dorinţa de a câştiga preferinţele utilizatorilor noştri.”

Potrivit lui, echipele pe care le conduce în acest moment au un rol cheie în zona Adobe XD. „În România, avem product ownership asupra a tot ceea ce înseamnă design pe canvas (layout, typography, vector drawing, rendering) şi drept urmare, participăm activ atât la implementarea agendei de produs pe care noi am propus-o cât şi la investiţiile arhitecturale care vor ajuta Adobe XD să servească un număr cât mai mare de clienţi în anii viitori.” Expertiza pe care a dezvoltat-o în ultimii ani de lucru la Adobe XD consideră că îi va ajuta cu siguranţă să aibă un impact semnificativ şi în cadrul proiectului Creative Cloud Canvas, „unde vom fi, de asemenea, responsabili pentru zona de design”. Mihnea Ovidenie susţine că fiecare schimbare pe care a realizat-o, fie că este vorba de schimbarea companiei, a proiectului sau a tipului de job (individual contributor, first line manager, senior manager) a reprezentat o provocare care l-a motivat. „Mă simt extrem de norocos pentru că Adobe este o companie unde am putut creşte atât din punct de vedere profesional cât şi uman.” În rolul actual, pandemia şi lucrul 100% de la distanţă au reprezentat principala provocare din ultimii doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO