Business Hi-Tech

Business MAGAZIN. Jean Enache, un mic antreprenor român, a dat lovitura în pandemie. Vânzările de standuri pentru laptopuri au crescut de 10 ori, depăşind 1 mil. lei: de la 20 de bucăţi pe zi am ajuns la 200-300 pe săptămână. Acum am intrat în Ungaria şi în Bulgaria

Autor: Ioana Matei

21.03.2021, 00:03 12933

Jean Enache şi-a crescut vânzările în online în pandemie de mai bine de 10 ori. A avut însă norocul să se orienteze de la început pe un produs de care are nevoie aproape orice corporatist: standul pentru laptopuri.

În perioada pandemiei, când majoritatea angajaţilor şi-au mutat birourile acasă, standurile pentru laptop au avut parte de un boom în vânzări, numărul comenzilor fiind de 200-300 de bucăţi pe săptămână. Media comenzilor primite pentru aceste produse înainte de pandemie era de 20 de bucăţi pe zi”, descrie Jean Enache evoluţia principalului produs comercializat pe platformă marketplace a eMAG.

 

Antreprenorul a început să dezvolte un business de comerţ online în 2017, când a urmat şi un curs pentru a vinde filtre de apă pe Amazon. A vândut iniţial aceste produse în Statele Unite, iar ulterior, în Canada, prin intermediul acestei platforme internaţionale:  „Vânzările erau de 300 de dolari/zi, iar profitul meu era de 100 de dolari”. Mai târziu însă, în urma apariţiei unei legi care permitea comercializarea de produse doar în baza unei adrese fizice în Statele Unite, a decis reorientarea afacerii pe piaţa locală.

A intrat pe platforma marketplace a eMAG direct cu aceste măsuţe pentru laptop: „Am cumpărat una pentru mine şi am constatat că nu este produsul ideal. Am făcut îmbunătăţiri, am adus un stoc cu noul produs, l-am listat pe marketplace-ul eMAG, iar apoi am aşteptat  să văd dacă există cerere şi am început să aduc din ce în ce mai multe”.

Citiţi aici articolul integral 

AFACERI DE LA ZERO