Business Hi-Tech

Bye-bye, UPC: grupul american care a făcut mai mulţi români milionari din cablu şi care a încercat să ţină piept expansiunii nemiloase a RCS&RDS iese din scenă

Bye-bye, UPC: grupul american care a făcut mai mulţi...

Autor: Adrian Seceleanu

01.08.2019, 18:40 2100

În urmă cu 14 ani gigantul american era „peştele mic” care înghiţea pentru 400 mil. dolari „peştele mare” de pe piaţa de cablu din România - Astral, o companie înfiinţată de antreprenori români ♦ Acum, UPC este preluat la rândul său de grupul britanic Vodafone.

Liberty Global, gigantul american care a făcut mai mulţi antreprenori români milionari cumpărându-le afacerile din cablu TV şi compania care a încercat să ţină piept, măcar la nivel de intenţie, expansiunii nemiloase a românilor de la RCS&RDS de pe piaţa de telecom, iese din lupta de pe piaţa din România, odată cu finalizarea tranzacţiei prin care subsidiara grupului britanic Vodafone devine noul proprietar al operatorului, formând un nou jucător cu afaceri anuale de un miliard de euro.

Exact în urmă cu 14 ani, în luna iulie 2005, UPC anunţa o tranzacţie gigant pe piaţa din România - preluarea cu 420 mil. dolari a companiei locale de cablu Astral, afacere dezvoltată de la zero de un grup de oameni de afaceri din Cluj, unul dintre ei fiind Horia Ciorcilă, pre­şedintele Consiliului de Ad­ministraţie al Băncii Tran­sil­vania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO