Business Hi-Tech

Calculatoarele cu Chrome vor porni in sapte secunde

22.11.2009, 23:09 27

Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume,sustine ca noul sistem de operare Chrome va determina pornirea unuiPC obisnuit in sapte secunde - la fel de repede ca un televizor.Dezvoltarea noului sistem de operare, realizat pentru clientii carelucreaza predominant online, plaseaza compania Google in pozitia derival fata de Microsoft, cel mai mare producator de software dinlume, si Apple, producatorul dispozitivelor iPod si iPhone.

Platforma Chrome seamana cu un browser de internet, comparativcu Windows, scrie presa internationala. Oficialii Google audeclarat ca software-ul va fi disponibil in sezonul sarbatorilor deanul viitor, pe netbook-uri ieftine care se potrivesc cerintelor dehardware Google, precum folosirea de memorii flasf pentru stocareadatelor in locul actualelor hard discuri, care incetinescfunctionarea aplicatiilor. Netbookurile care vor functiona pesistemul de operare Chrome vor fi capabile sa ruleze doar aplicatiiweb, iar datele utilizatorului vor fi automat stocate doar onlinein asa-numitele servere de internet (cloud computing), au afirmatdirectorii Google.

Sundar Pichai, vicepresedintele departamentului de management alproduselor pentru Chrome, a sustinut ca PC-urile care utilizeazaChrome vor porni in sapte secunde.

"De cand apesi butonul de pornire, te astepti sa fie ca untelevizor. Il pornesti si intri pe net", a spus Pichai.

Google a declarat ca va oferi software-ul gratis, la fel cum afacut cu software-ul de smartphone Android, in ideea caimbunatatirea experientei online va determina o crestere aafacerilor de publicitate online, care a generat venituri deaproximativ 22 de miliarde de dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO