Business Hi-Tech

Camerele video auto şi sistemele de navigaţie au dus afacerile Mio la 3 mil. €

Camerele video auto şi sistemele de navigaţie au dus...

Autor: Ioana Nita

10.01.2017, 00:02 97

Compania taiwaneză Mio Techno­logy, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de infotainment şi navigaţie auto din lume, estimează că a închis anul 2016 cu venituri de 3 mil. euro pe plan local, cu 20% mai mari faţă de 2015, ca ur­mare a vânzărilor în creştere de pe pieţele de navigaţie auto şi camere video auto.

„Estimăm că vom încheia anul 2016 cu venituri totale de 3 mil. euro pe piaţa din România, comparativ cu 2,5 mil. euro în 2015. Creş­te­rea vine de la sistemele de navigaţie auto şi de la camerele video auto”, a decla­rat Cosmin Dobranis, di­rec­torul de vânzări al Mio Technology pentru Ro­mânia şi Un­garia. Peste 60% din venituri au fost generate de vân­ză­ri­le de sisteme de na­vigaţie auto, compania taiwaneză având o cotă de circa 25% pe piaţa locală de profil din punct de ve­dere valoric. „Piaţa sistemelor de navigaţie auto a crescut anul acesta pe plan local cu circa 5% ca volum. Din punct de vedere al va­lorii, este posibil ca aceasta să fi înre­gis­trat o scădere în condiţiile în care aproape 70% din vânzări provin din li­vră­rile de dispozitive fără hărţi”, a punctat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO