Business Hi-Tech

„Vreau o soluţie prin care să pot face un raport în 10 secunde, nu în 25 de minute“

„Vreau o soluţie prin care să pot face un raport în...

Autor: Ioana Nita

24.05.2014, 18:02 1591

Antreprenorii români, spre deosebire de companiile multina­ţio­nale, vedeau înainte de 2008 soluţiile IT ca un cost suplimentar, nu ca o investiţie pentru companie, însă după declanşarea crizei aceştia au conştientizat că prin implementarea soluţiilor IT îşi pot reduce cheltuielile şi creşte productivitatea, potrivit reprezentanţilor Eta2u, cel mai mare integrator local de soluţii IT din afara Bucureştiului, cu afaceri de peste 22 de milioane de euro în 2013. Com­pa­nia, deţinută de antreprenorul Romulus Luca­ciu, are şi un sediu în Capitală.

În încercarea de a schimba mentalitatea mediului de afaceri din România în ceea ce priveşte investiţiile în soluţiile IT, Eta2u organizează în perioada 21-22 mai la Timişoara târgul IT Congress, unul dintre puţinele evenimente din industrie care reunesc cele mai mari companii multinaţionale de profil. Conferinţa a atras peste 1.000 de participanţi.

În prezent, interesul companiilor pentru implementarea de soluţii IT este tot mai mare, aceştia solicitându-le furnizoriilor şi integratorilor de soluţii IT produse şi servicii prin care să îşi poată rezolva problemele de business, potrivit multinaţionalelor prezente în cadrul târgului IT Congress.

„Dinamica pieţei de profil se schimbă şi la fel şi nevoile. Acum cerinţele clienţilor sunt legate de business, eficienţă, reducerea costurilor şi de creşterea productivităţii şi nu de tehnologie“, a punctat Şerban Zîrnovan, Solutions Ma­nager în cadrul Dell responsabil pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, Comu­ni­tatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Africa. „Am avut de curând un client care ne-a spus că doreşte o soluţie prin care să poată realiza un raport în 10 secunde şi nu în 25 de minute“, a explicat el. Reprezentanţa locală a companiei americane Dell a participat în ultimii ani de fiecare dată la IT Congress, fiind partener al Eta2u încă din anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO