Business Hi-Tech

Candidat la tranzacţia anului în IT: Bittnet cumpără 25% din dezvoltatorul de aplicaţii Softbinator cu 2 mil. $

Candidat la tranzacţia anului în IT: Bittnet cumpără...

Bittnet, un integrator de soluţii IT&C cu o prezenţă puternică şi pe piaţa de servicii de training în tehnologie, listat la Bursa din Bucureşti, a semnat achiziţia unui pachet de 25% din acţiunile producătorului de aplicaţii Softbinator pentru 2 mil. $, evaluând astfel compania la 8 mil. dolari.

Discuţiile care au dus la tranzacţie au demarat în urmă cu 3 luni, a explicat pentru ZF Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori în IT de pe piaţa locală, care a jucat un rol cheie în perfectarea acordului. „Discutăm de trei luni - ideea a venit pe fondul sinergiilor dintre cele do­uă firme care colaborează comercial de foarte mult timp. Recent eu sunt şi în board la Softbinator, şi de mult la Bittnet“, a spus pentru ZF Andrei Pitiş.

Tranzacţia este o con­fir­mare a faptului că piaţa de IT tre­bu­ie să se consolideze, a de­clarat şi Cristian Logofătu, cofon­da­tor şi director financiar al Bittnet. Este o „nevoie evidentă de consolidare - toate busi­nessurile de tipul celor ale noastre func­ţionează mai bine la sca­ră mai mare“. Prin această de­ci­zie, Bittnet vizează deschi­derea unei noi arii de servicii - soft­ware development şi abordarea pieţei nord-americane, cu pro­iecte comune.

Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ două milioane de dolari ce vor fi plătiţi printr-un mix de cash şi equity.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO