Business Hi-Tech

Cardurile de memorie musca din painea CD-urilor

29.09.2005, 19:21 14

Cardurile de memorie nu mai mari decat o unghie sunt cel mai recent element care intra in lupta mediilor de stocare de melodii, iar specialistii din domeniu sustin ca acest fenomen ar putea insemna sfarsitul pentru batranul CD, scrie publicatia TimesOnline.

Cardurile de muzica "gruvi" (EN groovie, care inseamna minunat - n.r.), similare cu cele utilizate pentru fotocamerele digitale, vor contine melodii preinregistrate si sunt destinate pentru a reda aceste melodii pe telefoane mobile, playere audio MP3 si computere. Albumele muzicale, care contin in medie 20 de melodii, vor ocupa doar o mica parte din capacitatea de stocare a cardului, asa ca spatiul ramas poate fi utilizat pentru a inmagazina filme, poze, jocuri sau orice continut descarcat de pe Internet.

SanDisk, compania producatoare a acestor carduri, spera ca noile echipamente - care vor fi comercializate in Statele Unite incepand cu perioada sarbatorilor de iarna la pretul de aproximativ 40 de dolari (33,3 euro) - vor contribui la reducerea costului de cumparare a melodiilor. Cateva case de productie, printre care si EMI, s-au aratat interesate de a distribui albumele audio ale artistilor pe aceste carduri de memorie, relateaza TimesOnline.

"Capacitatea mai mare de stocare si flexibilitatea cardurilor justifica pretul crescut, iar acesta va ajunge cu timpul la cote mai mici. Dupa ce vor plati un pret initial pentru album, consumatorii vor putea vizita site-uri online pentru a descarca altele la pret mai mic", a precizat Pedro Vargas, directorul departamentului de divertisment pe echipamente mobile al SanDisk.

Telefoanele mobile si playerele MP3 dotate cu asa-zisele "memorii flash" abia au inceput sa apara pe piata, insa analistii din industrie sustin ca, pana in 2008, numarul acestora va fi de 350 milioane de unitati, scrie TimesOnline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO