Business Hi-Tech

Care este cel mai ieftin internet mobil 3G din România: cât costă cu abonament şi cu cartelă

Foto Shuterstock

Care este cel mai ieftin internet mobil 3G din România: cât costă cu abonament şi cu cartelă

Autor: Adrian Seceleanu

15.07.2011, 00:07 13644

Cel mai ieftin abonament la internet mobil de pe piaţa locală -după tariful lunar, are un preţ de 3,5 euro şi este furnizat deRCS&RDS, iar cel mai mare trafic inclus într-un abonament lunareste oferit de Cosmote (150 GB pe lună cu 30 de euro), arată ocomparaţie a ofertelor de net mobil 3G realizată de ZF.

Orange are, în altă ordine de idei, cea mai com­plexă ofertăde net mobil de pe piaţa locală, cu opţiuni care includ traficgratuit pe timpul noţii în cazul unor planuri tarifare şi cuabonamente care includ în acelaşi preţ şi mesaje SMS sau MMS sauapeluri video. Orange are şapte tipuri de abo­na­mente pentruclienţii care vor să intre pe net de pe un calculator.

Vodafone are patru tipuri de abonamente de net mobil şi are înspate cea mai extinsă reţea de date 3G din România. În afara celor16 oraşe în care oferă net cu viteze de până la 21,6 Mbps, Vodafoneacoperă 90% din populaţie - inclusiv din mediul ru­ral cu net cuviteze de până la 7,2 Mbps.

Cosmote are, pe de altă parte, singurul abo­nament de pe piaţăcare include un trafic de date de 150 GB, la un tarif de 30 de europe lună.

Aproape un milion de români foloseau la finele anului trecut unmodem USB pentru a se conecta la internet de pe un calculator,arată datele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO