Business Hi-Tech

Care sunt ţările din Europa în care îţi dai CNP-ul când cumperi o cartelă PrePay

Care sunt ţările din Europa în care îţi dai CNP-ul când cumperi o cartelă PrePay

Autor: Andrei Luca POPESCU

19.07.2013, 12:57 2634

Doi reprezentanţi PSD din Comisia pentru controlul Serviciului Român de Informaţii (SRI) susţin modificarea legislaţiei privind interceptările telefonice şi colectarea datelor personale, pentru a permite identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplătite. Scopul acestui demers, susţin iniţiatorii, ar fi prevenirea activităţilor care ţin de crima organizată şi de terorism, în condiţiile în care peste 10 milioane de români folosesc astfel de cartele, care în prezent nu permit identificarea directă a utilizatorilor. În prezent, convorbirile de pe cartele preplătite pot fi interceptate de autorităţi, însă identificarea utilizatorilor este anevoioasă.

La nivelul UE, nu există o legislaţie unitară pe acest subiect al identificării utilizatorilor de cartele preplătite. Totuşi, Directiva 2006/24/CE privind păstrarea datelor electronice şi de telecomunicaţii obligă statele UE, inclusiv România, să reţină date privind aceste cartele, lăsând la latitudinea fiecărui stat cum implementează directiva.

Printre statele europene în care utilizatorii sunt obligaţi să prezinte un act de identitate la cumpărarea unei cartele preplătite se numără Germania, Grecia, Spania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria şi Slovacia. Citiţi mai mult despre scandalul cartelelor PrePay pe www.gandul.info

 
AFACERI DE LA ZERO