Business Hi-Tech

Carmen Dumitrache, fost HR Business Partner la Ericsson, numită director executiv de resurse umane al grupului Telekom România

Carmen Dumitrache

Carmen Dumitrache

Autor: Adrian Seceleanu

14.09.2016, 16:27 1697

Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţă, a numit-o în funcţia de director executiv de resurse umane pe Carmen Dumitrache, fost HR Business Partner în cadrul companiei suedeze Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru companiile de comunicaţii, conform unui anunţ al operatorului.

“Telekom Romania anunţă numirea lui Carmen Dumitrache în poziţia de Director Executiv de Resurse Umane, în funcţie din 15 septembrie 2016. Din această poziţie, ea va fi responsabilă de coordonarea activităţilor de resurse umane în grupul de companii Telekom Romania, raportând direct către directorul general al Telekom România”, conform sursei citate.

Numirea vine după o perioadă mai lungă de un an de zile în care grupul Telekom România nu a avut director de resurse umane. Dumitrache o înlocuieşte pe Anca Georgescu Aladgem, care a plecat de la grupul de comunicaţii pe 1 iunie 2015.
Noul director de HR al Telekom are o experienţă de peste 20 de ani în poziţii de management executiv, conform datelor comunicate de operator.

“Cu aproape 20 de ani petrecuţi în poziţii de management executiv de resurse umane, Carmen Dumitrache este un profesionist cu experienţă într-o gamă largă de industrii precum cea de tehnologie şi IT, consultanţă şi externalizare, medicală, dar şi în domeniul ONG. Poziţia sa anterioară la Ericsson Telecommunication, ca HR Business Partner - Global Support Center, a presupus responsabilitate pentru activităţile desfăşurate în şapte ţări. Astfel, ea deţine abilităţi valoroase în ceea ce priveşte managementul de echipe şi proiecte locate în mai multe ţări.
Carmen este licenţiată în medicină şi deţine un  MBA Româno-Canadian în marketing. Şi-a completat constant educaţia formală participând regulat la cursuri pe parcursul întregii sale cariere.”

Grupul Telekom are afaceri anuale de aproape un miliard de euro şi aproape 6.000 de angajaţi doar în cadrul fostei companii Romtelecom.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO