Business Hi-Tech

Cât costă brăţările inteligente în România şi ce funcţii au

Cât costă brăţările inteligente în România şi ce...

Autor: Ioana Nita

03.08.2014, 11:16 1193

Câteva mii de accesorii wearable (dispozitive purtate pe corp) care monitorizează activitatea, caloriile arse şi somnul utilizatorilor sau care sunt utilizate ca o extensie a telefonului mobil au fost vândute în România la aproape un an de la lansarea lor, iar retailerii anticipează creşteri de peste 100%. 

Dispozitivele wearable includ brăţări de monitorizare a activităţilor sportive, a bătăilor inimii, precum şi a somnului, dar şi ceasuri inteligente care sunt practic o extensie a telefonului mobil – poţi vedea notificările, face poze sau vorbi la telefon.

Sud-coreenii de la Samsung s-au numă­rat printre primii care au lansat un accesoriu wearable - ceasul inteligent Galaxy Gear prezentat în septembrie 2013 -, introducând ulterior pe piaţă şi brăţara Gear Fit care monitorizează paşii şi distanţele parcurse, bătăile inimii, dar care permite şi vizualizarea notificărilor primite pe telefonul mobil.

Spre deosebire de accesoriile wearable Samsung, care sunt compatibile doar cu telefoanele mobile Samsung, pe piaţă au mai apărut diferite alte gadget-uri pentru fitness care sunt compatibile cu diferite smartphone-uri şi tablete şi care se pot conecta chiar şi la calculator. Printre acestea se numără accesoriile produse de compania americană Fitbit – Fitbit Flex, Fitbit One, Fitbit Zip, sau modelele Jawbone UP24 şi Nike Fuel Band. 

Orange s-a numărat printre primii jucă­tori de pe piaţa locală care au adus în Ro­mânia gamele de accesorii wearable Fitbit şi Nike în octombrie 2013, fiind de altfel singurul operator de telecom care a creat o categorie specială pentru aceste produse în magazinul online, dar şi zone speciale de prezentare în magazinele tradiţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO