Business Hi-Tech

Cât costă GTA 5 în România

Cât costă GTA 5 în România

Autor: Alexandru Matei

18.09.2013, 16:25 16266

Grand Theft Auto 5, unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale acestui an, poate fi cumpărat în România la preţuri cuprinse între 259 de lei şi 799 de lei pe site-urile celor mai importanţi retaileri online.

Pe site-ul altex.ro, jocul, lansat ieri pentru consolele Xbox şi Playstation, costă 259 de lei în varianta de bază, fiind însă disponibile şi box-uri GTA 5 Special Edition la preţul de 399 de lei şi GTA 5 Collectors Edition la preţul de 799 de lei.

În momentul publicării articolului, pe site-ul emag.ro mai era disponibilă doar varianta Special Edition pentru PS3 la preţul de 349 de lei.

Cu un cost de producţie de 266 de milioane de dolari, al cincilea joc din franciza Grand Theft Auto întrece bugetul estimat al aproape tuturor filmelor de la Hollywood, cu excepţia “Piraţii din Caraibe – La capătul lumii”, a cărui producţie a atins costul de 300 de milioane de dolari.

Până la această dată, printre cele mai scumpe jocuri video produse au fost “Disney Infinity”, “GTA IV” şi “Red Dead Redemption”, tot al companiei Rockstar, jocuri care au avut bugete care gravitau în jurul sumei de 100 de milioane de dolari.

Singurul joc video care se poate apropia de preţul de producţie al GTA V este “Star Wars: The Old Republic”, a cărei producţie întinsă pe 6 ani se apropie de 200 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO