Business Hi-Tech

Cât de mult respectă familiile cu copii recomandările privind izolarea: Copiii din România respectă carantina mult mai puţin decât cei din Spania sau Franţa, dar similar cu cei din Italia şi mai bine decât cei din Germania

Cât de mult respectă familiile cu copii recomandările...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2020, 11:38 513

Gradul de respectare a recomandărilor privind limitarea ieşirii din casă de către copii, pe perioada pandemiei, este asemănător în România cu cel din Austria, Elveţia sau Irlanda şi mai bun decât cel din ţările vecine, precum Ungaria şi Bulgaria, dar şi din Germania, Polonia, Cehia sau Grecia, arată o analiză făcută de dezvoltatorii aplicaţiei Find My Kids, care au analizat datele furnizate de GPS de la 700.000 de copii din întreaga lume.

Analiza are la bază compararea datelor actuale cu cele raportate în urmă cu două luni, înainte de introducerea restricţiilor legate de deplasarea persoanelor. 

În România, numărul copiilor  care pleacă de acasă pentru a se deplasa în alte locuri era de 4 ori mai mic la începutul lunii aprilie, faţă de perioada anterioară pandemiei.

Studiul alocă un ”indice de carantină” fiecărei ţări, unde zero ar însemna că toţi copiii conectaţi la aplicaţie stau acasă şi nu se deplasează niciodată, iar 9-10 corespunde comportamentului copiilor în lipsa restricţiilor.

Astfel, cu un coeficient de 3, situaţia din România este destul de apropiată de cea din Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa, unde indicele este de 2,7.

Comparativ, Spania are un indice de 1,6, Franţa 1,5, Portugalia 1,8, Canada 2, iar Marea Britanie 2,1.

În doar câteva ţări, activitatea copiilor nu s-a modificat deloc: Singapore, Vietnam şi Tadjikistan.

Serviciul de localizare este utilizat de peste 1,5 milioane de părinţi din întreaga lumea, aplicaţia afişează în timp real locaţia copiilor. La începutul lunii aprilie, platforma înregistra aproape 4 milioane de dispozitive utilizate de copii. Acest număr include telefoanele mobile inteligente care rulează Android sau iOS, cât şi ceasurile cu tehnologie GPS.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO