Business Hi-Tech

Cătălin Buliga, Vodafone: Vârfurile de consum pentru internet devin noul normal după şase luni

Autor: Adrian Seceleanu

15.03.2018, 00:07 821

Consumul de servicii de internet mobil din România rămâne într-o etapă de creştere accelerată, de dublare de la an la an, ceea ce face ca vârfurile de trafic de date din reţeaua Vodafone - înregistrate de regulă de sărbători precum Paştele sau Crăciunul - să reprezinte după şase luni de zile valoarea normală de consum de date.

„Unele tendinţe sunt organice, cum ar fi mutarea de pe SMS pe Whatsapp sau adopţia de date. Dar interesante sunt momentele de cotitură sau când o tendinţă accelerează brusc şi din acel moment rămâne acolo. Anul trecut de Paşte traficul pe care l-am avut a fost egalat organic în şase luni. Faptul că aceste vârfuri au devenit ceva obişnuit peste 6 luni arată viteza cu care creşte adopţia“, a declarat într-un interviu pentru ZF Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu o bază de peste 9 milioane de clienţi.

Un ase­me­nea moment de „cotitură“ a fost şi cel înre­gis­trat în aprilie 2017, când traficul realizat prin tehnologia 4G l-a depăşit în premieră pe cel prin reţelele 3G, la peste 4 ani de la disponibilitatea comercială a serviciilor 4G pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO