Business Hi-Tech

Cătălin Creţu, Visa: În România am depăşit borna de 50% din tranzacţiile cu cardul să fie făcute la comercianţi

Cătălin Creţu, Visa:  În România am depăşit borna...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2015, 12:35 621

 În România am depăşit borna de 50% din tranzacţiile făcute cu cardul să fie făcute la comercianţi, este mare lucru, o bornă referinţă pentru orice piaţă. Deşi ca valoare sunt încă mici, ca număr românii demonstrează o schimbare foarte importantă. Banii care sunt pe card reprezintă însă o treime din consumul personal al românilor. În momentul de faţă sunt vreo 37 de miliarde de euro pe cardurile din România, pe Visa sunt 24 de miliarde de euro. Acestea reprezintă puţin mai mult de o treime din consumul personal al românilor. Eforturile de a pune mai mulţi bani pe carduri vor da roade nu doar pentru industrie, dar şi pentru comercianţi, a spus la ZF Digital Cătălin Creţu, Director Regional pentru România, Croaţia şi Slovenia Visa Europe. 

În ceea ce priveşte piaţa suntem la 2 mil. de carduri contactless din cele 14 milioane. Creşterea este senzaţională la POS faţă de anul trecut, numărul tranzacţiilor contactless a crescut de 28 de ori. Creşterea senzaţională este la contactless.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO