Business Hi-Tech

Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte, dezvoltator de soluţii software pentru e-commerce: Dezvoltăm un plan prin care să ajutăm, să relocăm IT-ştii din Ucraina

Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte, dezvoltator de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.02.2022, 10:48 89

Compania românească Innobyte, specializată în dezvoltarea de soluţii software pentru e-commerce, cu afaceri de 10,6 milioane lei în 2021, în creştere cu peste 21% comparativ cu anul precedent, şi un profit net de 2,7 milioane lei, cu aproape 22% peste cifrele din 2020, lucrează pentru a dezvolta un plan de relocare a specialiştilor IT din Ucraina, în contextul dat.

„Ne uităm cu îngrijorare şi atenţie la ce se întâmplă în nord-estul României, motiv pentru care am început să discutăm ce putem face pe parte legală şi fiscală pentru a susţine aşa cum putem oamenii care lucrează în zona de programare şi testare şi lucrăm la dezvoltarea unui plan pentru a îi integra în Innobyte şi pentru a îi reloca în România. Am început să lucrăm la acest plan deja”, a spus Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte, în cadrul unui eveniment online organizat de compania românească.

El a explicat că relocarea înseamnă mutarea specialiştilor în România şi susţinerea acestora prin plata chiriei.

Cătălin Bordei, Managing Partner al Innobyte, a adăugat că „trebuie să vedem cum se pot implementa aceste lucruri şi vom reveni cu mai multe detalii când vom reuşi să dezvoltăm un plan concret pe care să îl punem în aplicare.”

În prezent, în cadrul companiei lucrează 38 de specialişti, iar aproximativ 20% dintre angajaţii din cadrul companiei sunt din afara Bucureştiului, unde Innobyte are birou. Pentru anul în curs, Innobyte are planuri de creştere a echipei.

„Luăm în calcul să alocăm aproximativ 10% din cifra de afaceri din 2021 pentru a susţine recrutările, retenţia de personal, dar şi creşterea bazei de clienţi”, au mai transmis reprezentanţii Innobyte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO