Business Hi-Tech

Ce a atras gigantul IT Intel să deschidă un centru în România

Ce a atras gigantul IT Intel să deschidă un centru în...

Autor: Andreea Anghel

13.04.2013, 20:06 3031

Echipa de ingineri români a subsidiarei locale a Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, lucrează la dezvoltarea de platforme soft-ware pentru echipamentele companiei care vor funcţiona cu sistemele de operare Android, Tizen şi Linux, a declarat într-un interviu pentru ZF William Savage, vicepreşedintele Software and Services Group, divizia prezentă pe plan local prin centrul de cercetare şi dezvoltare Intel de la Bucureşti.


În ceea ce priveşte  forţa de muncă locală, Savage a spus că inginerii din România sunt foarte bine pregătiţi şi acesta a fost şi principalul motiv pentru care gigantul american a deschis centrul software în România.


„Am selectat piaţa din România datorită sistemului universitar de învăţământ şi a talentului şi expertizei personalului de aici, care ne ajută semnificativ în dezvoltarea de platforme software pentru sistemele de operare Android, una din cele mai importante direcţii strategice ale Intel“, a spus el. De asemenea, Savage a precizat că Intel deschide subsidiare de acest tip în ţările în care găseşte oameni cu competenţe „potrivite“, în special în această perioadă, când la nivel mondial personalul din domeniul tehnologic este deficitar în raport cu cererea. „Trebuie să mergi acolo unde găseşti resursele potrivite, în contextul în care există tot mai puţini ingineri la nivel global“, a completat el.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO