Business Hi-Tech

Ce achiziţie a mai făcut RCS&RDS în acest an

Ce achiziţie a mai făcut RCS&RDS în acest an

Autor: Adrian Seceleanu

03.08.2012, 17:55 3553

Grupul RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a cumpărat în luna martie a acestui an şi operatorul de cablu TV din Constanţa Pacris SRL, care a avut anul trecut afaceri de o jumătate de milion de euro, potrivit unor documente publicate în Monitorul Oficial.

Grupul fondat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea a cumpărat toate acţiunile Pacris de la fondatori - familia Chira, titlurile fiind preluate de companiile RCS&RDS şi Integrasoft, conform documentului din Monitorul Oficial. Acţiunile Pacris erau deţinute de Adrian Vasile Chira, Flavia Suciu (fostă Chira), Teodora Chira, Luminiţa Carmencela Chira şi Mircea Ioan Chira, conform sursei menţionate. Luând în calcul cifra de afaceri şi tariful mediu plătit în România pentru serviciile de cablu TV se poate estima că operatorul avea între 6.000 şi 10.000 de clienţi, conform calculelor ZF.

RCS&RDS a mai cumpărat în ultimul an operatorii Telemach din Piatra-Neamţ, Euro Cable din Timişoara şi Kabex Prodcom din Cluj.

Potrivit informaţiilor de pe piaţă, RCS&RDS ar fi câştigat prin achiziţii aproximativ 200.000 de abonamente în ultimul an. La un preţ mediu pe abonat de 100 de euro, valoarea cumulată a tranzacţiilor realizate de RCS&RDS în ultimul an ar putea fi de 20 de milioane de euro. RCS a fost în discuţii şi pentru preluarea UPC, dar tranzacţia a căzut.

Compania nu a mai publicat date despre numărul de clienţi din România din decembrie 2009, însă evoluţia veniturilor de anul trecut susţine informaţiile privind creşterea bazei de abonaţi. RCS&RDS a avut anul trecut o cifră de afaceri de 480 mil. euro, mai mare cu 15% faţă de 2010 - în condiţiile în care piaţa de telecom a scăzut anul trecut cu 4%, la 3,5 miliarde de euro.

RCS&RDS este cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV, internet fix şi TV prin satelit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO